Home > Sfeer en muziek op de zorgsite met Radio Proventier in Poperinge

Sfeer en muziek op de zorgsite met Radio Proventier in Poperinge

Geschreven op 24 juni 2023 om 07:50 door Mario De Wilde

Woonzorgcentrum Huize Proventier in Poperinge maakt deze week radio. Al voor de derde keer brengt Radio Proventier extra sfeer voor en met bewoners, medewerkers, vrijwilligers en familie. Het thema van de radioweek is dit jaar ‘reis door de wereld’. Vanuit een retrocaravan in de voortuin van het woonzorgcentrum trekken de radiomakers van België naar Nederland, door Frankrijk, ze maken een sprongetje naar Hawaï, keren terug naar Engeland en eindigen in Spanje. Bewoners en medewerkers gaven vooraf hun lievelingsnummers door, maar ook live verzoeknummertjes blijven welkom. Dit zorgt vaak voor mooie verhalen en herinneringen uit vervlogen tijden, elke bewoner beleeft muziek op een eigen, persoonlijke manier.

Feest voor iedereen
Radio Proventier verwelkomt enkele lokale artiesten, gastpresentatoren, mantelzorgers en buurtbewoners. Het wordt een feest voor de hele buurt. Bewoners genieten van de bedrijvigheid die de week met zich meebrengt.

Het organiserende team bestaat uit twee ergotherapeuten, vier animatoren, een logopediste en drie kinesitherapeuten. Zij organiseren regelmatig groeps- en individuele activiteiten. Die zijn altijd op maat van de bewoners, zij kunnen vrijblijvend deelnemen. Met de activiteiten wil het team hen onder andere stimuleren om te bewegen en om sociaal contact te maken. De bewoners zijn enthousiast en nemen graag deel aan Radio Proventier, dat zorgt ook bij de zorgverleners voor veel voldoening.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.