Home > Serviceclub Soroptimist Brugge schenkt 10 laptops voor kwetsbare gezinnen

Serviceclub Soroptimist Brugge schenkt 10 laptops voor kwetsbare gezinnen

Geschreven op 17 april 2020 om 11:38 door Mario De Wilde

Serviceclub Soroptimist International Brugge heeft 10 gloednieuwe laptops geschonken aan OCMW Brugge. Die zijn bedoeld voor kwetsbare gezinnen met schoolgaande kinderen. De actie volgt op een oproep om zo veel mogelijk ICT-materiaal te verzamelen voor deze doelgroep. De laptops werden op de OCMW-hoofdzetel overhandigd door Liliane Bosschaert en Benedikte Bruggeman van Soroptimist International Brugge. Schepen Pablo Annys: “Gezinnen met kinderen hebben het tijdens de coronacrisis niet onder de markt. Ook na de paasvakantie worden de lessen op school niet meteen heropgestart. Scholen proberen maximaal digitaal taken aan te reiken en les te geven, maar wie thuis geen computer heeft, kijkt tegen problemen aan. De meest kwetsbare kinderen kunnen niet bijbenen en dreigen een leerachterstand op te lopen.”

Voorzitter Liliane Bosschaert van Soroptimist International Brugge: “Wij zijn een netwerk van professioneel actieve vrouwen in de regio Brugge. Eén van de belangrijkste pijlers van onze organisatie is onderwijs. Daardoor kunnen vrouwen en kinderen hun volle potentieel ontwikkelen en financieel onafhankelijk worden. We zijn trots dat we 10 nieuwe laptops kunnen schenken aan OCMW Brugge om de nood voor kwetsbare gezinnen te lenigen. Zo kunnen ook die kinderen na de paasvakantie aansluiten bij digitaal onderwijs op afstand.” De voorbije weken werden in Brugge al een kleine 100 laptops in bruikleen verdeeld onder Brugse gezinnen die aan de voorwaarden voldoen. Onder andere Oxfam en Club Brugge deden hun duit in het zakje. Er staan nu nog ruim 70 aanvragen op de wachtlijst voor ondersteunend ICT-materiaal.

“Gezinnen die we nog niet konden helpen, vragen we om nog even geduld uit te oefenen”, verduidelijkt schepen Annys. “Dankzij de gulle schenking van Soroptimist, waar we zeer dankbaar voor zijn, kunnen we weer 10 aanvragen van de lijst schrappen. Intussen blijven we zoeken naar bruikbare computers. Voor alle duidelijkheid: die hoeven niet nieuw te zijn. Als ze in goede staat verkeren en de courante basissoftware kunnen draaien, is dat voldoende.” De schenking aan het OCMW is een welgekomen extra in een periode waarin OCMW Brugge ook op andere fronten probeert om digitale noden te lenigen.

Pablo Annys: “Kwetsbare jongen die de komende weken dringende printopdrachten voor schooltaken hebben, kunnen hiervoor terecht in Hoogstraat 9. Taken mogen doorgemaild worden, en de jongeren kunnen de prints daar in veilige omstandigheden ophalen. Daarnaast promoten we ook Telenet WiFree, dat tot eind juni gratis wificonnectie aanbiedt voor mensen die zelf niet over een internetverbinding beschikken.” Wie zelf laptops of ICT-materiaal wil schenken, kan dat doen via Huis van het Kind Brugge. Het team is bereikbaar op info@huisvanhetkindbrugge.be of op telefoonnummer 050 47 55 15.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.