Home > Segway Brugge heeft vanaf nu haar startplaats op de markt (Historium)

Segway Brugge heeft vanaf nu haar startplaats op de markt (Historium)

Geschreven op 20 juni 2023 om 13:37 door Mario De Wilde

De familie Wentein, via haar vennootschap Hippo Service, baat ondertussen sinds 2017 de segway-tours in Brugge uit. Net zoals bij de paardenkoetsen is er een uitbatingsvergunning verkregen via de stad. Deze werd ondertussen met 10 jaar verlengd. Vanuit die zekerheid werd ook ingezet voor een centrale startplaats. Dus vanuit de winkel op het binnenplein van het Historium op de Markt.

De familie Wentein is al toe aan de tweede generatie uitbaters van koetsen in Brugge. De segway-tours verbreden hun aanbod. Zeker naar bedrijven, scholen,… toe is het vaak een meerwaarde om diverse mogelijkheden te kunnen aanbieden. Het segwaycliënteel bestaat vaak uit de meerwaardezoeker, die via de vaste tours (een uur toer of twee uren toer) ook de minder gekende plaatsen in de stad kan leren kennen. Het is ook een flexibele manier om de stad verkennen. De gids, die altijd mee begeleidt, weet al snel wat de klant wil. Een wat meer uitgebreide uitleg of vooral al rijdend genieten van de vele mooie straten en pleinen in de binnenstad.

In het totaal zijn er 25 segways. Ook langere tours richting de verdwenen Zwinhavens zijn mogelijk. Ook zijn er samenwerkingen met andere toeristische dienstverleners. Zo kan de klant via hen van een totaalbeleving genieten in onze mooie stad.

Vaak zijn de klanten ook mensen die al andere steden de segway genomen hebben om de stad te verkennen. Ook bedrijven zijn vaak te gast voor een leuke teambuilding. Ook vrienden die samen eens de stad bezoeken, kiezen vaak voor de segway. Vanaf zeven personen komt er dan een extra begeleider bij zodat alles veilig kan verlopen. Voorafgaand aan de tours is er ook steeds een korte opleiding zodat iedereen met een goed gevoel kan starten.

Op Tripadvisor zijn de commentaren al vele jaren positief. Zo kreeg men in 2022 nog de ‘Travellers’ Choice Best of the Best’ award toegekend. Met professionele en meertalige begeleiders wil men bij Segway Brugge ook in de toekomst kwaliteitsvolle en duurzame tours blijven aanbieden vanuit het hart van de stad.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.