Home > Secundaire school VISO in Roeselare strooit met geluksstenen

Secundaire school VISO in Roeselare strooit met geluksstenen

Geschreven op 1 oktober 2021 om 12:19 door Mario De Wilde

Naar jaarlijkse gewoonte doen ze met de secundaire school VISO in Roeselare opnieuw mee aan de tiendaagse voor geestelijke gezondheidszorg via het project “fit in je hoofd, goed in je vel”. Die actie startte vanmorgen. In elk jaar worden aangepaste activiteiten georganiseerd die inzetten op het verhogen van de weerbaarheid/veerkracht en het taboe rond psychische problemen doorbreken. Het mentale welbevinden van al de leerlingen/collega’s is iets wat hen sowieso nauw aan het hart ligt als school.

Joke Vanallemeersch| leerlingenbegeleiding 3e graad: “We merken dat heel wat jongeren/volwassenen het na corona mentaal niet gemakkelijk hebben en willen dit jaar de focus op positiviteit en geluk extra in de kijker zetten. Hoe meer je immers focust op de positieve zaken, hoe meer veerkracht je ook hebt om met tegenslagen om te gaan. Klas- en schooloverstijgend lanceren we daarom dit jaar twee initiatieven tijdens deze tiendaagse:

Focus op kleine gelukskes: Leerlingen, leerkrachten, opvoeders worden uitgedaagd om hun “kleine gelukskes” van de dag te delen. Elke dag wordt een gelukzak van de dag gekozen die erin geslaagd is om vanuit iets kleins energie te halen of het positieve te zien in iets kleins. Deze krijgt dan ook een passend geschenkje om hen te stimuleren verder positief door het leven te gaan.

Geluksstenen: bij de start van het project vanmorgen kreeg elke leerling, leerkracht, opvoeder,… een gelukssteen bij het binnenkomen van de school. Bedoeling is om hem te versieren tot een steen vol happiness door een positieve boodschap, mooie tekening,… Daarna wordt hij verspreid door hem aan een vriend(in), collega, ouder, leerkracht,… te geven of te verstoppen buiten de school. Zo verspreiden we het geluk ook buiten VISO.
Op deze manier hopen ze echt te zorgen voor een golf aan positiviteit binnen VISO en ver daar buiten!

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.