Home > Schrijnwerker Benito Vermander is de nieuwe bewoner van het het Brugse Belfort

Schrijnwerker Benito Vermander is de nieuwe bewoner van het het Brugse Belfort

Geschreven op 29 april 2023 om 07:08 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Brugge schreef onlangs een vacature uit die flink tot verbeelding sprak: ‘technisch assistent huisbewaarder Belfort’ op de Markt of kortweg conciërge. De sollicitatiegesprekken zijn nu achter de rug en de nieuwe huisbewaarder is bekend. Benito Vermander kreeg gisterenmiddag om 13.00 uur stipt voor de poort van zijn nieuwe ‘woonst’ de sleutels overhandigd van de vorige huisbewaarder Frank Devos.

Burgemeester Dirk De fauw: “Weinigen kunnen aan vrienden en familie vertellen dat ze over de sleutels beschikken van een van de meest bijzondere gebouwen van Brugge. Frank Devos mag echter sinds 19 februari 1990 als huisbewaarder van het Brugse Belfort, de iconische Halletoren, zijn thuis noemen.” Maar liefst 33 jaar lang hield Frank dag en nacht met passie ‘zijn’ Belfort piekfijn op orde. In die tijd passeerden heel wat prominente figuren over de drempel, mocht hij de beiaard zijn wekker noemen en kon hij door zijn venster genieten van het aanschouwen van de toeristen op de Markt. Straks, op 1 mei, trekt Frank de deur achter zich dicht en geeft hij de sleutel letterlijk door aan zijn opvolger Benito Vermander, die vanaf dan de rol als ‘huisbewaarder’ overneemt.

“Benito werd laureaat in de selectieprocedure die werd georganiseerd om Frank op te volgen. Hij werd gekozen uit meer dan 40 kandidaten en kan binnenkort op ontdekkingstocht in het gigantische gebouw. We wensen Benito veel succes in zijn tot de verbeelding sprekende rol bij de Stad”, aldus schepen van Personeel en Organisatie Pieter Marechal.

1 reactie

Edith Schouteeten
Geschreven op 2023-04-30 11:23:14
Dag benito, Benito, Eerst en vooral een "dikke Proficiat"! Uit een selectie van meer dan 40 kandidaten als laureaat gekozen worden verdient echt onze waardering en felicitaties. We wensen je een heel fijne tijd en veel succes toe in een voor Brugge wel het belangrijkste gebouw: Het Belfort. Geniet ook maar elke dag van het mooie uitzicht dat je te beurt zal vallen. Vele groetjes Tante Edith en nonkel Robert

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.