Home > Schrijft Zulte-Waregem vanavond geschiedenis? Vanavond terugmatch 1/2 finale Croky op KV Mechelen

Schrijft Zulte-Waregem vanavond geschiedenis? Vanavond terugmatch 1/2 finale Croky op KV Mechelen

Geschreven op 28 februari 2023 om 08:32 door Mario De Wilde

Vanavond (of vannacht) weten we of de Boeren uit Zulte-Waregem zich al dan niet mogen opmaken voor een vierde bekerfinale. Afgelopen vrijdag kwamen de spelers van trainer Leye maar liefst drie keer terug in een Vlasico die uiteindelijk onbeslist bleef. Het duel met de Kerels eindigde op een 3-3 gelijkspel, een resultaat waar beide ploegen niet veel mee opschieten. “Natuurlijk was er sprake van ontgoocheling na de wedstrijd. Een derby wil je altijd winnen. De eerste helft was niet goed genoeg, maar we herpakten ons na de rust. We slaagden erin om drie keer terug te keren van een achterstand en dat getuigt van een goede mentaliteit”, aldus Leye.

Amper vier dagen na de knotsgekke derby moet Essevee vanavond opnieuw aan de bak. Dan maken onze Boeren de verplaatsing naar Mechelen voor de halve finale van de Beker van België. Na drie gelijke spelen op rij in de competitie wil Essevee nog eens winnen. De coach beseft dat de bekerwedstrijd een boost kan geven met het oog op het vervolg van de competitie. “We kijken uit naar dit bekerduel. Het biedt ons de kans om zonder druk voor de winst te gaan. Een overwinning zou het geloof in ons kunnen versterken. We hebben niets te verliezen.”

Ondanks een lastig competitieverloop, hecht Leye toch veel belang aan het bekerduel. “Het behoud primeert, maar de halve finale tegen Mechelen is ook heel belangrijk voor ons. Als je zover geraakt in het toernooi moet je er alles aan doen om te winnen. Dat willen we niet alleen voor onszelf, maar ook voor de supporters. Zij verdienen ook wat geluk in deze moeilijke periode.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.