Home > Schoonheidsspecialiste uit Sluis Nicolle Wieme is een van de finalisten voor de BeautyAward 2022.

Schoonheidsspecialiste uit Sluis Nicolle Wieme is een van de finalisten voor de BeautyAward 2022.

Geschreven op 23 februari 2022 om 14:09 door Mario De Wilde

In een tijdspanne van zowat drie weken tijd besloot Nicolle Wieme uit Sluis om deel te nemen aan de BeautyAward dit is wel de hoogste onderscheiding op je vakgebied wat je kan behalen. Ze schreef haar boek met een persoonlijk verhaal van 26 jaar een eigen instituut te hebben. En hoe hou je staande tijdens de coronatijden. Haar technieken en persoonlijke enthousiasme werden op Valentijn beloond door geplaatst te worden bij de eerste drie finalisten. Over zowat drie weken, op 16 maart, gaat Nicolle zich verdedigen voor een jury om te strijden voor de prestigieuze eerste plek. Er zijn vele huid-schoonheidsspecialisten die zich hebben ingeschreven om deze felbegeerde titel te behalen. Niet alleen uit Nederland maar ook uit onze Belgische grensstreek deden mee. Nicolle was heel erg verrast dat ze hoorde dat ze was genomineerd en zich bij de eerste drie finalisten behoorde om te titel te gaan winnen. “Op 24 april zal Nederland het weten wie de Schoonheidsspecialiste van het jaar 2022 wordt en hopelijk valt deze titel in het Vestingstadje in Sluis”, aldus Nicolle Wieme.

Een succesvolle vakvrouw die al meer dan 25 jaar in het vak zit en al heel wat heeft meegemaakt, dat is Nicolle Wieme, eigenaresse van schoonheidsinstituut Natural Beauty in Sluis. Ze werkt momenteel alleen, maar heeft in het verleden meerdere vestigingen gehad, professionals opgeleid, professionals in dienst gehad en met jonge professionals samengewerkt. Ze heeft een flinke lijst aan afgeronde opleidingen en is nog altijd super gedreven. Ze heeft zich zelfs ingeschreven voor de Beauty Award. “Inmiddels ben ik 58 jaar oud, maar nog altijd geïnspireerd door de nieuwe ontwikkelingen in het beautyvak.” Haar salon is een begrip in de regio, ze was in 2000 nog Nederlands Kampioen Visagie en binnenkort starten er in de salon opnames voor een programma voor SBS6. Lees snel verder en leer van en over deze vakvrouw.

Wanneer ben je jouw salon gestart en waarom?
“Ik kwam noodgedwongen door bekkeninstabiliteit in een rolstoel terecht. Daarom heb ik het beroep schoonheidsverzorging gekozen, want dit beroep kon ik vanuit thuis en vanuit mijn rolstoel uitoefenen. Ook de verzorging van de mens trok mij erg aan. Ik had al een medische achtergrond, want als jong meisje werkte ik in de zorg. Uit het niets ben ik begonnen aan mijn opleidingen, met alle risico’s van dien. Door mijn positieve kracht en doorzettingsvermogen heb ik bewezen dat ik niet bij de pakken neer ging zitten, maar altijd ben blijven doorgaan. Dit heeft mij gemaakt tot waar ik nu sta in het leven.”

“In april 1996 opende ik voor het eerst de deuren van mijn salon in Oostburg. De eerste jaren waren direct succesvol en mijn bedrijf groeide uit tot een gerenommeerd instituut in de regio. Dus al snel opende ik in het jaar 2000 een tweede locatie in Sluis. Hier heb ik met veel plezier met personeel samengewerkt. In 2008 heb ik de keuze gemaakt om mijn schoonheidsinstituut te verhuren aan jonge ondernemers. Ze kregen op deze manier ook de kans om hun eigen bedrijf op te starten in mijn schoonheidsinstituut. We deelden de kosten en kennis gezamenlijk en de bedrijfskosten werden op deze manier ondersteund. In 2014 besloot ik om een bedrijfspand en woonhuis te laten bouwen in Sluis en toch weer kleiner te gaan, waardoor ik nog meer kwaliteit kon leveren aan mijn klanten. De twee zaken daarnaast zijn verkocht en ik ben momenteel weer alleen werkzaam in mijn salon.”

Welke opleiding(en) heb je gedaan? En wat is jouw specialisatie?
“Aan opleidingen geen gebrek. In 1996 deed ik de opleiding schoonheidsverzorging en heb ik bij Babor en Deynique trainingen gevolgd. Ook behaalde ik het AOV diploma. Product- en verkooptrainingen ben ik altijd blijven volgen. En in 1997 behaalde ik ook de opleiding tot visagist en het Mendi Body Art diploma. Ik ging door en in 1998 kwam daar het permanent make-up diploma bij met ook camouflage en medische achtergronden van permanent make-up. Ook behaalde ik in de jaren erna de specialisaties Blend, elektrische ontharing en acne. Ik heb diverse hygiëne cursussen gevolgd en behaalde in 2008 nog het diploma Allround schoonheidsspecialiste niveau MBO4.” En daar bleef het niet bij. Ook diverse cursussen bij onder andere Hydropeptide, Laviesage en een opleiding bij Imed Batout volgde. “En in 2011 deed ik de basisopleiding dermatologie schoonheidsspecialisten, in 2012 de vervolgopleiding hiervan. In 2013 behaalde ik nog het certificaat Transformeren skinmaster voor huidtherapie. Uiteraard volg ik altijd de nascholingen bij ANBOS en nog altijd vele trainingen bij mijn merken. Zoals eerder gezegd ben ik nog altijd geïnspireerd door alle nieuwe ontwikkelingen en blijf ik dus ook mezelf ontwikkelen.”

Waarvoor kan een klant bij jou in de salon terecht? En wat is/zijn de meest geboekte behandeling(en)?

“Bij mij kunnen ze terecht voor de huidverjonging, anti-aging behandelingen en huidverbeteringstechnieken. Deze laatste is op dit moment ook wel de topper in de zaak. Vooral de acne behandelingen, omdat deze op medische indicatie worden gegeven. Maar ik doe ook veel ontharingsbehandelingen, zowel elektrische en laser ontharing (ook op medische indicatie), permanente make-up en visagie behandelingen.

www.natural-beauty.nl

2 reacties

Wilma Strijbos
Geschreven op 2022-02-23 23:22:37
Mooi artikel over een geweldige collega. Heel veel succes in deze prestigieuze competitie Nicole Je bent een kanjer!
Nicolle Wieme
Geschreven op 2022-02-23 20:55:59
Wat een prachtig artikel. Ik ben mijn Bëlgische klanten dan ook dankbaar dat ze zo trouw zijn aan mij als persoon....en die voor mijn nieuwste Anti-aging technieken naar Sluis komen. Ook geef ik de complimenten aan de redactie van deze krant die er een geweldige artikel van hebben gemaakt. Op naar de BeautyAward. Groetjes, Nicolle

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.