Home > Scholen in Brugge openen de deuren voor sportverenigingen, jeugdbewegingen of buurtinitiatieven

Scholen in Brugge openen de deuren voor sportverenigingen, jeugdbewegingen of buurtinitiatieven

Geschreven op 8 december 2021 om 11:40 door Mario De Wilde

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts investeert € 342.917 in Brugse scholen zodat de infrastructuur buiten de lesuren opengesteld kan worden voor sportverenigingen, jeugdbewegingen of buurtinitiatieven. “We investeren fors in schoolinfrastructuur en willen dat zoveel mogelijk mensen uit Brugge kunnen genieten van die investeringen”, zegt Weyts. “Veel lokale verenigingen zijn op zoek naar lokalen, terwijl de infrastructuur van een school nog te weinig wordt gebruikt buiten de lesuren. Daarom zijn we verheugd dat het Brugse GO! Atheneum en de bassischool De Frères (GVBS Het Palet) Vlaamse steun krijgen om hun sportinfrastructuur te renoveren én te delen met lokale sportverenigingen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en voorzitter van N-VA Brugge Maaike De Vreese.

Er zijn in Brugge best wat lokale verenigingen die op zoek zijn naar goede infrastructuur voor activiteiten op weekavonden of in het weekend. Het gaat dan onder meer over sportclubs, jeugdverenigingen of buurtinitiatieven. Een school beschikt dan wel over infrastructuur die vaak niet gebruikt wordt buiten de lesuren, maar die infrastructuur is meestal niet voorzien op gedeeld gebruik door buitenstaanders. Zo gaan er veel mooie kansen verloren. “We hebben in de Brugse gemeenteraad al meermaals gepleit om meer sportinfrastructuur naschools open te zetten voor sportverenigingen. We roepen de stad op om een uniform kader te maken waarbij de scholen rechtsreeks verhuren aan de sportclubs en de stad een opleg per uur voorziet. Zo creëer je een win-winverhaal voor de stad, de school én de sporter”, zegt fractieleider Geert Van Tieghem.

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts steunt scholen nu financieel om hun infrastructuur aan te passen, zodat sportclubs, jeugdbewegingen en buurtinitiatieven er na de lesuren gebruik kan kunnen maken. Zo gaat er ook € 342.917 naar scholen in Brugge.

School Gemeente Bedrag Omschrijving van de werken
GO! Atheneum Brugge Brugge € 235.000 Globale renovatie van de huidige sport infrastructuur. Er is externe openstelling voorzien.
GVBS Het Palet-Basisschool De Frères Brugge 107.917 € De geplande werken ambiëren de oude turnzaal op te frissen tot een polyvalente en hedendaagse sport- en bewegingszaal. Uitbraak van oude sportvloer en podium, leggen van een nieuwe sportvloer, nieuwe verlichting, schrijnwerken (meer natuurlijk licht en nieuwe toegang), specifieke sportwand en sanitair (douche en toilet) in kleedkamer.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.