Home > Schenken, walsen, nippen en proeven: Just Beer dit weekeinde in Kortrijk

Schenken, walsen, nippen en proeven: Just Beer dit weekeinde in Kortrijk

Geschreven op 3 november 2018 om 10:59 door Mario De Wilde

Vandaag en morgen staat in Kortrijk hét high-end bierevent van het jaar op het programma. Just Beer is er voor pure genieters én echte bierliefhebbers. De bezoeker krijgt de kans om het betere Belgische brouwwerk en bieren van ver buiten onze landsgrenzen te ontdekken met degustaties van geselecteerde, kwalitatieve bieren.
Ontdekkingen uit België en ver daarbuiten
Meer dan vijftig geselecteerde brouwerijen stellen er hun nieuwste en beste bieren voor. Te ontdekken: toppers en minder gekende pareltjes uit binnen- en buitenland. Sofie Vanrafelghem en het team van Sofie’s World zetten mee hun schouders onder Just Beer. Verwacht je dus niet alleen aan een sterke selectie van brouwerijen, maar ook aan een boeiend programma, masterclasses en workshops.
Mooi en sfeervol event
Wij vinden dat de mooiste drank ter wereld een mooi event verdient! Daarom kiest Just Beer voor een leuke set-up met all-in conceptstanden.

Beer & Food
Ook food kan natuurlijk niet ontbreken op Just Beer en er is veel aandacht voor ‘foodpairing’. Kies voor één van de workshops rond het thema ‘beer and food’ en je ontdekt concrete tips over welk bier bier passend is met welke hapjes. Proeven en testen kan meteen, de hapjes zijn ter plaatse te koop in de foodpairing-village.

Test je kennis
Nieuw zijn de “Blind tastings” in de Beerwulf Experience Room. Ga actief aan de slag en test je bierkennis. Wie denkt dat hij alles moeiteloos zal herkennen, zou wel eens voor een aantal verrassingen kunnen komen te staan!

10 smaakroutes
Wie het moeilijk vindt om te kiezen uit het uitgebreide aanbod, kan zich laten leiden door de smaakroutes om zo een selectie te maken uit de meer dan 200 aanwezige bieren …. Sofie tekende speciaal voor het festival 10 smaakroutes uit. Bij aankomst heb je de mogelijkheid om één van deze trajecten te kiezen. Op basis van je eigen smaak en voorkeur krijg je dan per route vijf degustaties van 10 cl voorgesteld die je ‘oplopend’ kunt degusteren (van licht naar zwaarder). Op deze manier leer je ongetwijfeld een pak nieuwe bieren kennen waar je je vanuit jezelf misschien nooit aan zouden wagen.

http://www.justbeer.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.