Home > Schaf een nieuwe camera aan voor jouw eerstvolgende vakantie 

Schaf een nieuwe camera aan voor jouw eerstvolgende vakantie 

Geschreven op 14 mei 2023 om 08:17 door Mario De Wilde

Heb jij je vakantie voor de komende zomerperiode al geboekt? Waar veel gezinnen de afgelopen jaren dichtbij huis bleven, kiest men dit jaar veelal voor een vakantie buiten België. Overweeg voor vertrek een nieuwe camera aan te schaffen, waarmee je de leukste vakantie belevenissen vastlegt. Hoewel mobiele telefoons met een steeds geavanceerdere camera worden uitgevoerd, is de kwaliteit van een professionele camera nog altijd beter. Het maakt bijvoorbeeld de Sony FX30 online bestellen een interessante optie. Dat geldt specifiek voor mensen die niet alleen foto’s willen maken, maar ook video’s in haarscherpe kwaliteit. Hoe kies je een camera die past bij jouw wensen? In dit artikel lees je er meer over. 

Systeemcamera’s populair onder vakantiegangers 
De systeemcamera is een geliefde gadget onder reizigers. Dit heeft verschillende redenen. Zo is een systeemcamera compact van formaat in vergelijking met een spiegelreflexcamera, maar behoud je de mogelijkheid om de camera met verschillende losse objectieven te combineren. Dat laatste biedt je de mogelijkheid om te variëren in lenzen voor het maken van foto’s van objecten relatief dichtbij de camera en objecten welke verder weg gelegen zijn. In het eerste geval kan een kwalitatief goede primelens een goede optie zijn; in het tweede geval heb je al snel een zoomlens nodig. 

Een andere reden die de systeemcamera’s zo populair maakt onder Belgische reizigers: het gewicht van deze modellen. Een systeemcamera weegt vaak zo’n 500 tot 600 gram, wat maakt dat je deze eenvoudig meeneemt in je backpack of koffer. 

Professionele apparatuur voor het maken van video’s 
Zoals eerder aangehaald wil je onderweg wellicht niet alleen haarscherpe foto’s kunnen maken, maar ook video’s. Wat is er leuker dan een professionele aftermovie na een vakantie? Je kunt de video gebruiken om je verhalen te delen met anderen. Om tot een hoogwaardig eindresultaat te kunnen komen heb je de keuze uit verschillende soorten professionele video camera’s. Kies hierbij tussen een DSLR camera voor het maken van zowel foto’s als video’s, voor een professionele camcorder of bijvoorbeeld voor een drone. 

Kijk de polisvoorwaarden van je verzekeraar nog eens na 
Houd er rekening mee dat dergelijke professionele camera’s aan de prijs zijn. Het maakt het essentieel om voor vertrek te kijken tot welk bedrag elektronica vergoed wordt door de verzekeraar bij diefstal op vakantie. Camera’s zijn al jaren een geliefd doelwit voor dieven in populaire vakantielanden. Je wilt voorkomen dat je zonder je nieuwe camera terugkeert naar België. 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.