Home > Schaakfans zijn elke vrijdagavond aan zet in Waregem bij Luctor et Emergo

Schaakfans zijn elke vrijdagavond aan zet in Waregem bij Luctor et Emergo

Geschreven op 24 augustus 2023 om 08:32 door Mario De Wilde

Zoek je een nieuwe hobby, woon je in de buurt van Waregem en heb je zin om te leren schaken ? Kan je schaken maar wil je dit graag tegen andere spelers doen ? Kom dan zeker eens langs bij de Waregemse schaakvereniging Luctor et Emergo.  Elke vrijdagavond gaan er in de vergaderzaal van De Treffer (zwembad Waregem, Meersstraat 5) lessen voor kinderen en volwassenen door vanaf 17u30 en 18u30. Vanaf 20u15 spelen de competitieschakers vervolgens een schaakpartij of wordt er een tornooi georganiseerd.

Dit jaar start men de interne competitie met 44 deelnemers. Daarnaast zullen ze in de nationale interclubs aantreden met vier ploegen. Door elke vrijdagavond diverse schaakactiviteiten te organiseren en daarnaast deel te nemen aan interclubs en tornooien, zorgen de organisatoren ervoor dat elke schaakliefhebber ruim aan bod komt.
Schaaklessen voor jeugd en volwassenen
-Schaakclub Luctor et Emergo Waregem organiseert komend seizoen schaaklessen voor kinderen en volwassenen. Niet alleen draagt het schaakspel bij tot de algemene en strategische ontwikkeling van een kind, bovendien is dit ook een aangename en leuke ontspanning.
-De schaaklessen zelf gaan door op vrijdagavond van 17u30 tot 18u30 voor beginnende schakers en van 18u30 tot 20u00 voor de gevorderde jeugdschakers in de vergaderzaal van De Treffer. In elke les wordt er op een speelse en educatieve manier uitleg gegeven over een schaakthema, worden hierop vervolgens oefeningen gemaakt en wordt afgesloten met een schaakpartij tegen een andere leerling.
-Er wordt les gegeven in verschillende groepen, die onderverdeeld worden naargelang de schaaksterkte van het kind. De laagste groep zijn schakertjes die geen kennis hebben van het schaakspel, maar dit wensen te leren.
-Gedurende het schaakseizoen worden vier schaaktornooien voor jeugdspelers in de kalender ingepland. Schaakclub Luctor et Emergo Waregem organiseert ook het eigen jeugdschaaktornooi ’t Peerd van Waregem.

-Ook voor de volwassenen is er mogelijkheid om te leren schaken. Deze lessen gaan door op vrijdagavond van 18u30 tot 20u in de vergaderzaal van De Treffer. Men richt zich hierbij op volwassenen die nog niet kunnen schaken, maar dit wel willen leren.
-Heb je interesse ? Kom dan eens langs op de opendeuravond op vrijdag 15 september van 18u30 tot 20u00. In het unieke kader van Pirate Pavilion Be-Part in Park Casier ontvangt het bestuur jullie graag om uitleg te geven of een partijtje te schaken.
-Op vrijdag 22 september geven ze dan een oefenles waarin ze ook de schaaksterkte van de kinderen bepalen. -Vanaf 29 september starten ze definitief met schaakles. De lessen zelf gaan door in de vergaderzaal van De Treffer.

Hebben jullie vragen of wensen jullie meer uitleg ? Neem gerust contact met Bart De Schepper, bart.deschepper2@telenet.be of 0492/531526.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.