Home > SC Weimeersen wordt met tweede wedstrijdveld volwaardige rugbysite

SC Weimeersen wordt met tweede wedstrijdveld volwaardige rugbysite

Geschreven op 1 juli 2020 om 08:50 door Mario De Wilde

SC Weimeersen in Rollegem is al jaar en dag de thuisbasis van RC Curtrycke. Nu nog net dat ietsje meer. Vanaf seizoen 2020-2021 hebben ze voor het eerst twee wedstrijdterreinen ter beschikking nu sportterrein 2 werd omgeturnd tot rugbyveld.

Van Marke naar Rollegem
Eind de jaren ’90 was de rugby actief op een voetbalveld in de Preshoekstraat in Marke. Door het ontbreken van voldoende faciliteiten om een volwaardige clubwerking uit te bouwen, ging men op zoek naar een ander onderkomen. Daarom verhuisde de rugby begin deze eeuw naar SC Weimeersen in Rollegem, sindsdien hun thuishonk. RC Curtrycke groeide in die 2 decennia uit tot de club die ze vandaag is, met sterke seniorploegen en een kwaliteitsvolle jeugdopleiding.

Noodzakelijk tweede veld
De club groeide zodanig dat het ene wedstrijdveld dat ter beschikking was niet meer voldoende bleek. Daarom zal sportterrein 2 vanaf volgend seizoen ook in gebruik worden genomen als wedstrijdveld. Daarom werden er nieuwe rugbydoelen geïnstalleerd in samenwerking met de club. De doelen werden in nauw overleg met de club aangekocht. Ze zijn uitgevoerd in geprofileerd aluminium (witte poedercoating), naar internationale standaarden (11mx5.6m). Ook het hoofdveld krijgt zo’n nieuwe doelen die het bovendien makkelijker maken voor de scheidsrechters om te oordelen over een (on)geldig doelpunt. Midden augustus worden nog de aangepaste rugbylijnen op de terreinen aangebracht en dan is RC Curtrycke klaar om het nieuwe seizoen aan te vatten op een volwaardige rugbysite.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.