Home > SBS De Geluksvogel: nieuwe naam en logo Stedelijke Basisschool Sint-Michiels

SBS De Geluksvogel: nieuwe naam en logo Stedelijke Basisschool Sint-Michiels

Geschreven op 2 februari 2021 om 19:40 door Mario De Wilde

Sinds de start van het schooljaar 2020-2021 was de Stedelijke Basisschool Sint-Michiels op zoek naar een nieuwe naam. Die zoektocht is nu beëindigd want vanaf heden draagt de school de naam SBS De Geluksvogel. De nieuwe naam gaat gepaard met de vernieuwde visie van de school. Aanvullend krijgt de school ook een nieuw logo dat werd ontworpen door Ramzi Ayed, student Digital Design aan het KTA Brugge.
Directrice Stephanie Meire: “De nieuwe naam past in de vernieuwingsoperatie van de school, waarbij zowel de visie als de waarden afgetoetst werden aan de hedendaagse verwachtingen van een stedelijke basisschool.

De nieuwe naam (SBS De Geluksvogel) verwijst naar de ultieme droom en de eigenwaarde van de school: kinderen zelfredzaam en gelukkig maken dankzij sterk onderwijs waarin ruimte is voor vallen en opstaan.” Ook het logo draagt die boodschap uit. Het kwam tot stand na een rondvraag bij diverse scholen waar leerlingen zich specialiseren in digitaal ontwerpen. Het winnende logo is van de hand van Ramzi Ayed uit het 5de jaar Digital Design (Print & Sign) van KTA Brugge. “Het logo toont een kleine vogel die zich voorbereidt om uit te vliegen op weg naar het geluk, gesymboliseerd door het klavertje vier in zijn bek,” aldus Ramzi Ayed. Het geheel – de kleuren en de tekenstijl – stralen positiviteit en enthousiasme uit.

De Stedelijke Basisschool Sint-Michiels kent al vele jaren een licht schommelend leerlingenaantal. Sinds september 2020 echter vertoonde dat aantal opnieuw een kleine groei. Momenteel volgen er 157 (afdeling A, Rijselstraat) en 141 (afdeling B, Sint-Michielslaan) leerlingen lager onderwijs. In beide afdelingen zijn ook nog eens samen 100 kleuters ingeschreven. Schepen van Onderwijs Ann Soete is heel verheugd met de hands-on aanpak van kersvers directrice Stephanie Meire, die begin vorig schooljaar aangesteld werd. “Dat de nieuwe directie zo ambitieus is met deze school, kan ik alleen maar aanmoedigen. De school biedt sterk kwaliteitsvol onderwijs aan met een open blik en leerstof op niveau. Er wordt een sterke basis gelegd voor de uitstroom richting het middelbaar onderwijs.”

Zowel de schepen als de directrice benadrukken dat tegelijkertijd ook de nadruk gelegd wordt op het welbevinden van de kinderen. Een warme sfeer is van groot belang. Het aspect zorg is sterk aanwezig met als doel zelfredzame kinderen te vormen. “De school wil een warm nest zijn door een geborgen omgeving te bieden aan de kinderen. Er is plaats om te oefenen tot de kinderen hun vleugels kunnen uitslaan. We kiezen voor één naam omdat het om één school gaat met dezelfde visie, maar dan wel met twee vestigingen: afdeling A en afdeling B,” aldus directrice Meire.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.