Home > Ruimte voor stunts en tricks: gloednieuw skatepark in Beselare (Zonnebeekse)

Ruimte voor stunts en tricks: gloednieuw skatepark in Beselare (Zonnebeekse)

Geschreven op 10 juli 2023 om 14:22 door Mario De Wilde

De skatecommunity in Zonnebeke kan zich verheugen op een spannende toevoeging aan de lokale sportfaciliteiten. Het langverwachte nieuwe skatepark vervangt de verouderde constructie en belooft een gloednieuwe ervaring voor jongeren en skateliefhebbers in de regio. Op het Salinasplein in Beselare kunnen skaters sinds 7 juli spectaculaire stunts en tricks uitproberen op het vernieuwde skatepark. Met de keuze voor een volledig betonnen constructie is dit de perfecte ondergrond hiervoor. Bovendien is het een duurzame materie zodat de skaters lang genot hebben van het nieuwe park. Ook werd 170 m² van de voorgaande verharding afgebroken.

Nieuwe vriendschappen smeden

De toestellen die aanvankelijk op het skatepark stonden, waren verouderd. De nood naar vernieuwing drong zich op. Skaten blijft een geliefde en belangrijke activiteit onder jongeren, en het brengt hen samen in een gemeenschap waar creativiteit en zelfexpressie centraal staan. Het nieuwe skatepark is dan ook een aanwinst voor Groot-Zonnebeke en haar jongeren, en zal hen de mogelijkheid bieden om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en nieuwe vriendschappen te smeden. Daarnaast biedt de gemeente ook plaats aan lokale kunstenaar en skater Arthur Vandergucht. Hij ontwierp en bouwde een zitbank die je kan bewonderen aan het skatepark.

Investering in de jeugd

Met een totale kostprijs van 100.000 euro is het nieuwe skatepark een waardevolle investering in de jeugd. De bouw en realisatie werden toevertrouwd aan een bedrijf met jarenlange expertise in het ontwerpen en bouwen van skateparken. Het gemeentebestuur en de jeugddienst zijn ervan overtuigd dat hun expertise heeft bijgedragen aan de creatie van een skatepark van hoogwaardige kwaliteit dat aan alle verwachtingen voldoet.

Feestelijke opening

Op 7 juli werd het nieuwe skatepark feestelijk geopend. Bezoekers konden deelnemen aan een graffitiworkshop en een skate-initiatie terwijl een DJ ‘het streepje muziek’ verzorgde. Een onvergetelijke dag vol entertainment en skatevermaak.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.