Home > Ruime koelcel voor voedselbedeling Cicero in De Panne

Ruime koelcel voor voedselbedeling Cicero in De Panne

Geschreven op 27 maart 2024 om 07:08 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van De Panne heeft bij de voedselbedeling Cicero een ruime koelcel laten installeren om de kwaliteit van het voedsel voor de klanten beter te kunnen garanderen. De Panne kocht onlangs een ruime koelcel om de verse producten van de voedselbedeling Cicero op een kwalitatieve manier te kunnen bewaren. R.S.K. Koeltechniek bezorgde de meest voordelige prijsofferte en kende zelfs, gezien het om een goed doel ging, nog een extra korting toe om het project te ondersteunen.

Voedselveiligheid
Sinds de plaatsing kan voedsel rechtstreeks van de gekoelde bestelwagen in de koelcel en kan het Cicero-team nog strikter toezien op het behoud van de vereiste temperaturen die het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) oplegt.
Ook ergonomisch gezien is de koelcel een verbetering, gezien de leveringen niet meer bak per bak in de klassieke frigo’s geplaatst moeten worden. Volgens interne afspraken worden de geleverde bakken met goederen voortaan op karretjes geplaatst en als een geheel in de koelcel gereden. Op deze manier zijn de zwaardere taken heel wat lichter gemaakt.

Hulp van vrijwilligers
Om de koelcel te kunnen integreren, waren enkele aanpassingswerken en een reorganisatie van de ruimte nodig. Hiervoor kon het lokaal bestuur niet alleen rekenen op de medewerkers van team Technische Diensten en de vrijwilligers van het Cicero-team. Ook het volwassenonderwijs Cervo Go zorgde voor een aantal vrijwilligers bij het leegmaken en het herinrichten van de voorraadruimte waar de koelcel geïnstalleerd werd.

Pannese voedselbedeling
Cicero is de Pannese voedselbedeling die wekelijks 2 afhaalmomenten organiseert voor minderbedeelde inwoners. Tijdens deze afhaalmomenten kunnen de rechthebbenden kiezen uit een gamma droge voeding, verse groenten en fruit, vlees en vis, charcuterie, melkproducten (kaas, yoghurt …) en hygiëne- of onderhoudsproducten. Naast de Foodsavers en de voedselbank West-Vlaanderen, schenken ook een aantal plaatselijke handelaars (voedsel)overschotten aan de Cicero.
Vier jaar geleden verhuisde de voedselbedeling Cicero naar haar huidige locatie in het zijstraatje bij de Veurnestraat 26. Deze gemeentelijke organisatie groeide uit tot een organisatie van 1 coördinator en ondertussen 14 vrijwilligers die 4 dagen per week instaan voor het uitvoeren van alle nodige taken.
Maar niet alleen de werking groeide. Ook het aantal rechthebbenden en het aanbod groeide doorheen deze jaren. Omdat de verse producten uiterst correct bewaard moeten worden tot het moment van de voedselbedeling, drong een ruime koelcel zich op.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.