Home > Ruim twee eeuwen oude Textiel Scharlaeken in Brugge kreeg nieuwe uitbaatster

Ruim twee eeuwen oude Textiel Scharlaeken in Brugge kreeg nieuwe uitbaatster

Geschreven op 21 maart 2024 om 10:21 door Mario De Wilde

Textiel Scharlaeken heeft met Carine Lefevre een nieuwe uitbater. De zaak in de Smedenstraat is al meer dan 200 jaar een begrip in Brugge en de wijde omgeving. De nieuwe zaakvoerster is van plan om de succesformule verder te zetten. “We blijven onverminderd inzetten op ons ruim, stijlvol en kwalitatief aanbod van nachtmode, ondergoed, kousen, panty’s, huishoudtextiel, bed-, bad- en tafellinnen”, stelt ze.

Textiel Scharlaeken werd meer dan 200 jaar geleden opgestart in Brugge en wordt door deze lange geschiedenis vaak als een huis van vertrouwen bestempeld. De huidige zaakvoerster, Christine Kemp, is reeds de zesde generatie actief in deze familiezaak die sedert 1991 gevestigd is in de Smedenstraat te Brugge.

Textiel Scharlaeken is een begrip in Brugge en wijde omgeving. Dit onder meer door het ruim, stijlvol en kwalitatief aanbod van nachtmode, ondergoed, kousen, panty’s, huishoudtextiel, bed-, bad- en tafellinnen.

“Onze collecties bieden een ruime keuze en weten zowel dames, heren, als kinderen te bekoren. Het aanbod nachtmode bestaat in verschillende uitvoeringen zoals geweven katoen, jersey katoen, bio katoen, velours, lyocell, viscose en fleece. Voor het ondergoed is er o.a. keuze tussen katoen, wol en zijde of zuivere zijde”, verduidelijkt Christine Kemp. Haar opvolgster Carine Lefevre is van plan om de zaak op dezelfde wijze verder te zetten. “Ik werk al bijna negen jaar voor deze zaak en heb voldoende kennis en ervaring opgedaan om dezelfde kwaliteit en service te blijven bieden aan onze klanten”, stelt ze.

Schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys benadrukt het belang van het feit dat een monument als Textiel Scharlaeken blijft bestaan. “Enerzijds is het een vaste waarde voor onze shoppingkern. Daarenboven toont het ook aan dat Smedenstraat heel veel toonaangevende kwaliteitszaken telt die bijzonder succesvol zijn en een trouw en vast publiek blijven bekoren”, stelt hij.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.