Home > Ruim 12.500 bezoekers smulden van 28.000 gerechten op Ostendaise-North Sea Food Fest

Ruim 12.500 bezoekers smulden van 28.000 gerechten op Ostendaise-North Sea Food Fest

Geschreven op 23 juni 2024 om 21:39 door Mario De Wilde

Het zonovergoten Zeeheldenplein in Oostende stond garant voor een absolute topeditie van Ostendaise – North Sea Food Fest. Gedurende het weekend gingen er maar liefst meer dan 28.000 gerechten over de toonbank. Een absolute recordeditie voor het culinaire feest van het beste uit onze Noordzee. Het Zeeheldenplein in Oostende was op 22 en 23 juni de culinaire hotspot van België. Meer dan 12.500 bezoekers kwamen genieten van het beste uit onze Noordzee en aten samen meer dan 28.000 gerechten.

“Deze 10e editie van het North Sea Food Fest overtrof alle verwachtingen”, aldus burgemeester Bart Tommelein. “Alle lof voor de 27 Oostendse ReCa zaken die gedurende een heel weekend het beste van zichzelf gaven. Ostendaise – North Sea Food Fest is de belichaming van alles waar Oostende culinair voor staat: “het beste uit onze Noordzee, gemaakt door onze Oostendse chefs”. Ostendaise – North Sea Food Fest brengt 27 Oostendse restaurants samen om hun kunnen te tonen aan de vele Oostendenaars, bezoekers en 2e verblijvers met één centraal element: de beste Noordzeevis. Het evenement is een organisatie van Toerisme Oostende vzw. Naast de culinaire hoogstandjes was er ook aandacht voor de ecologische voetafdruk van het evenement. Er werd samengewerkt met lokale leveranciers om de voedselkilometers te minimaliseren en er werden milieuvriendelijke materialen gebruikt om de afvalproductie te beperken. Deze duurzame aanpak werd zeer gewaardeerd door zowel bezoekers als deelnemers.

“Ostendaise – North Sea Food Fest is een evenement waar we ontzettend trots op zijn”, zegt Peter Craeymeersch, algemeen directeur van Toerisme Oostende vzw. “Het evenement groeide de afgelopen jaren uit tot een van de beste food festivals van het land en groeit nog elk jaar”.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.