Home > Ruik ik daar algipan? Unieke expo in KOERS in Roeselare over 20 jaar Quick-Step Cycling Team

Ruik ik daar algipan? Unieke expo in KOERS in Roeselare over 20 jaar Quick-Step Cycling Team

Geschreven op 24 maart 2022 om 20:17 door Mario De Wilde

In KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare, opent zaterdagmiddag 26 maart een tijdelijke expo over Quick-Step Cycling Team. The Wolfpack, het wielerteam-met-West-Vlaamse wortels, is dit jaar immers aan zijn twintigste seizoen toe. 848 UCI-overwinningen, waaronder 108 ritten in Grote Rondes, 20 Monumenten, 64 nationale titels, 16 wereldtitels, 2 Europese titels, 2 eindzeges in de Wereldbeker en 1 Olympische titel; dat was de oogst van Quick-Step aan de vooravond van huidig wielerseizoen. Het maakt van ‘The Wolfpack’ zonder meer één van de meest succesrijke wielerteams ooit. In samenwerking met het wielerteam Quick-Step Alpha Vinyl en Quick-Step Floors opent nu een tijdelijke expo in KOERS. Het Museum van de Wielersport is de uitgelezen plaats hiervoor, des te meer gezien de West-Vlaamse wortels van de ploeg: The Wolfpack heeft zijn service course in Wevelgem, kent met Quick-Step een hoofdsponsor uit Wielsbeke en heeft met Patrick Lefevere een Roeselaarse ploegmanager.

“Roeselare is met zijn vier historische wereldkampioenen – Beheyt, Sercu, Monseré en Maertens – niet alleen de hoofdstad der Wereldkampioenen, maar ook de thuisstad van de wereldkampioen van de ploegmanagers,” aldus burgemeester Kris Declercq. “Lefevere is wellicht de beste wielermanager aller tijden en haalde met zijn renners een recordaantal aan 16 wereldtitels!”.

Ploegwerk
“De expo zelf is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de ploeg, het museum en de hoofdsponsor,” weet schepen José Debels. “KOERS kon voor interviews met renners en entourage aansluiten op de ploegstage in Calpe en voelde ook coryfeeën als Bettini, Museeuw en Boonen aan de tand. Voor unieke fietsen en trofeeën kon het terecht in de service course van de ploeg en bij partners van het team. Zo zullen niet minder dan 28 topfietsen van het team in KOERS te zien zijn. Hét pièce de résistance is de fiets waarmee de Fransman Julian Alaphilippe afgelopen zomer het WK in Leuven won.” Samensteller van de expo is Jelle Vermeersch die eerder tekende voor de wielerexpo’s ‘Heeren, Vertrekt! In de kop van de koers’ in Gent en ‘Droogvis, slijk en Algipan. Vlaamse meesters van de cross’ in Oostende. De expo bezoeken kan vanaf zaterdagmiddag 26 maart en is inbegrepen in een regulier toegangsticket.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.