Home > Ruige D’Hulster komt aan zet in Beernem. Gisteren eedaflegging als gemeenteraadslid

Ruige D’Hulster komt aan zet in Beernem. Gisteren eedaflegging als gemeenteraadslid

Geschreven op 25 januari 2023 om 07:43 door Mario De Wilde

Vanuit een coalitie-akkoord met Groen en Vooruit legde Ruige D’Hulster (CD&V) in handen van gemeenteraadsvoorzitter Kris Vincke de eed af als raadslid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, BCSD, vroeger de OCMW-raad genoemd. Ruige woont samen met z’n vrouw Gwendolyn Verholleman en hun vier kinderen in Sint-Joris. Hij werkt als winkelmanager in de ALDI van Beernem.
Om het lichaam gezond te houden gaat hij regelmatig lopen en is hij als bestuurslid van Badminton Beernem op en naast het veld van sporthal Drogenbrood te vinden.

Samen met Martine Verstrynge, Sofie Mortier en Mattias Dejaegher komt hij er de sterke CD&V-ploeg versterken. “In het bijzonder comité voor de sociale dienst worden vooral beslissingen genomen rond individuele dienstverlening en maatschappelijke integratie. Door inzage in de individuele dossiers krijgen we meer zicht op de kansarmoede binnen onze gemeente. Kansarmoede is meer dan inkomensarmoede. Het is een duurzame toestand waarin mensen beperkt worden in hun kansen om voldoende deel te nemen aan de maatschappelijke participatie, het betreft ook uitsluiting op werk, opleiding, huisvesting. Het is belangrijk dat kinderen de nodige ondersteuning krijgen om zich volwaardig te ontwikkelen”, aldus Ruige D’Hulster.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.