Home > Rudy Meyns zet showbis on hold: meer aandacht voor toerisme Lissewege en snoepwinkel

Rudy Meyns zet showbis on hold: meer aandacht voor toerisme Lissewege en snoepwinkel

Geschreven op 23 april 2020 om 14:28 door Mario De Wilde

De bekende zanger en presentator Rudy Meyns uit Lissewege wil (even) een stop wat betreft optredens en presenteerwerk. Daardoor komt in deze bijzondere tijden meer tijd vrij voor andere activiteiten. Toch komt dit intermezzo verrassend maar Rudy heeft er zijn redenen voor. Rudy Meyns: “ Dure producties opnemen hebben de dag van vandaag echt geen zin meer. Er is geen enkele verkoop meer en een goed nummer resulteert ook niet meteen meer in eventueel wat extra optredens. De Vlaamse showbizz zit voor de meesten op z’n kont, en nu zeker met de coronacrisis. Mijn recente single kwam na twee en een half maand in de Ultratop binnen op 47, steeg dan naar 45, bleef daar nog een week staan en dan was het uit. Dit heeft dus allemaal geen zin meer, vind ik. De nationale omroep doet al lang niets meer met ons genre en VBRO, de zender waarvoor ik 21 jaar werkte, is recent gestopt. Dus andere kanalen zijn er niet buiten Ment TV. Indien je ook nog eens een dure clip maakt… ’t Ja, dan moet je je afvragen of dit het nog allemaal waard is. Ik denk dat velen in dit straatje zitten maar het niet durven zeggen. Ik wel omdat ik zeer realistisch in het leven sta.”

Na 29 jaar verwijten en beledigingen

Na één weekje BNL (n.v.d.r: de opvolger van VBRO) is het voor Rudy Meyns genoeg. Rudy: “O.K., dat er geen verkoop is, dat neem je er nog bij maar gemene verwijten en beledigingen die pik ik niet, vooral niet na een radioloopbaan van 29 jaar. Je zou dan voor minder de microfoon aan de wilgen hangen. Natuurlijk vind het bijzonder spijtig dat ik mijn hele grote groep radiofans verweesd moet achterlaten. Ik ga wel nog ten gepaste tijde optreden waar men mij uitnodigt. Maar eerst ga ik me wat herbronnen en me ook toeleggen op m’n ander kindje, het toerisme in Lissewege. Onze succesvolle retro snoepwinkel mag hopelijk weer snel openen. Ik kijk er echt naar uit wel wil ons assortiment fijngebak nog uitbreiden. Het is een vak dat ik destijds vier jaar lang volgde in de Voedingschool Ter Groene Poorte in Brugge. Voor de rest zien we wel wat de toekomst brengt. Op naar betere tijden, nadat we corona hebben klein gekregen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.