Home > Routebeschrijving naar Jabbeke voor staatssecretaris Sammy Mahdi

Routebeschrijving naar Jabbeke voor staatssecretaris Sammy Mahdi

Geschreven op 17 mei 2022 om 15:14 door Mario De Wilde

In Jabbeke wordt een nieuw gesloten asielcentrum gebouwd. De CD&V burgemeester Frank Casteleyn kreeg dit echter pas een dag voor het in de pers stond te weten. Ook daarna stootte hij op een onwil van staatssecretaris voor asiel en migratie Sammy Mahdi om in dialoog te gaan. Daarom overhandigde Jong N-VA hem deze ochtend een routebeschrijving van zijn kabinet naar het gemeentehuis. “Het openen van een gesloten asielcentrum heeft een serieuze impact op een gemeente. Het gesprek aangaan met de burgemeester om met oplossingen te komen voor zijn bezorgdheden is dan toch het minimum minimorum. Hopelijk vindt Mahdi met onze routebeschrijving eindelijk zijn weg naar Jabbeke om het gesprek aan te gaan”, vertelt Jong N-VA voorzitter Jeroen Bergers.

“We zijn voor alle duidelijkheid niet tegen de bouw van nieuwe gesloten asielcentra. Deze zijn broodnodig voor het voeren van een serieus terugkeerbeleid. De ervaring leert ons namelijk dat iemand die gewoon een papiertje krijgt met daarop het bevel om het land te verlaten dat meestal niet doet” verduidelijkt Bergers “We vinden het echter totaal geen serieuze manier van werken dat de staatssecretaris zelfs in een gemeente waar zijn eigen partij een absolute meerderheid heeft weigert om in gesprek te gaan met het gemeentebestuur. De lasten van zo’n centrum zijn namelijk voor de lokale politie. Met onze routebeschrijving roepen we staatssecretaris Mahdi op om eindelijk in dialoog te gaan.”

Ook in Zandvliet en Steenokkerzeel wordt een gesloten asielcentrum gebouwd. De burgmeesters van deze gemeenten moesten dit zelfs via de pers vernemen. In Machelen bouwt Mahdi dan weer een open asielcentrum zonder in dialoog te gaan met de gemeente. Jong N-VA overhandigde ook een routebeschrijving naar deze gemeentehuizen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.