Home > Rotary Menen schenkt acht computers aan OKAN (onthaalklas anderstalige nieuwkomers)

Rotary Menen schenkt acht computers aan OKAN (onthaalklas anderstalige nieuwkomers)

Geschreven op 19 oktober 2022 om 08:41 door Mario De Wilde

Omwille van de grote instroom van Oekraïense leerlingen, was er een gebrek aan laptops voor de OKAN klassen van het Guldensporencollege. De vrijwilligers van Help4Ukraïne die deze nood kenden vanuit hun contacten met Oekraïense vluchtelingen in Kortrijk, brachten Rotary Menen samen met OKAN wat resulteerde in een ‘vruchtbare ontmoeting’. Sinds het einde van de paasvakantie kent OKAN (onthaalklas anderstalige nieuwkomers) een grote instroom van minderjarige Oekraïense vluchtelingen. OKAN biedt anderstalige nieuwkomers een leertraject aan ter voorbereiding van een instap in het reguliere Nederlandstalige onderwijs en van integratie in onze samenleving. Intussen zijn 45 Oekraïense jongeren ingestroomd op een groep van 148 leerlingen.

Omwille van de grote instroom van nieuwe leerlingen ontstond in OKAN een tekort aan laptops. De vrijwilligersorganisatie Help4Ukraïne, opgestart sinds de start van de oorlog, kende deze nood vanuit haar begeleiding van Oekraïense vluchtelingen in de regio Kortrijk-Kuurne- Waregem-Zwevegem. In haar zoektocht naar sponsoring vond Help4Ukraïne Rotary Menen bereid om via het Disaster Respond Fund Ukraïne, 8 degelijke LENOVO Ideapad laptops te schenken aan OKAN, Guldensporencollege. Mede hierdoor kunnen jongeren gevlucht uit het oorlogsgebied, maximaal integreren in het Nederlandstalige onderwijs.

De acht laptops werden uitgereikt in OKAN, Guldensporencollege Kortrijk door een delegatie van Rotary Menen en Rotary District 2130, in het bijzijn van enkele vrijwilligers van Help4Ukraïne, aan Laura Demessemaeker en Evelien Van Caenegem van OKAN Kortrijk.

Foto van links naar rechts: Thierry Goethals (Rotary Menen), Evelien Van Caenegem (OKAN Kortrijk), Claude Hamilius (Rotary D2130), Laura Demessemaeker (OKAN Kortrijk), Franceska Verhenne (Help4Ukraïne), Pavel Petrov (Help4Ukraïne), Natalia Kozlova (Help4Ukraïne), Joost Devos (Rotary Menen), Maka De Lameillieure (Help4Ukraïne) en Dominique Deschietere (Rotary D2130).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.