Home > Rotary Kortrijk Groeninghe komend weekend in actie voor goede doelen op Sinksen ‘22 in Groeningepark

Rotary Kortrijk Groeninghe komend weekend in actie voor goede doelen op Sinksen ‘22 in Groeningepark

Geschreven op 2 juni 2022 om 13:52 door Mario De Wilde

De nieuwe locatie, het gezellige Groeningepark van Kortrijk, wordt de place to be voor de kids en voor al wie geniet van warme jeugdigheid, zon en feest tijdens Sinksen ‘22. Sinksen is één van de hoogtepunten in de feesttradities van de stad Kortrijk en de regio. Het brengt een heel divers palet aan mensen samen, door een bijzonder brede variatie aan activiteiten. Dit jaar staat alles in het teken van de Roaring Twenties en iedereen verwacht een topeditie waardoor ook de feestlocaties verder uitbreiden. Door de werken in het Begijnhofpark verhuist het enige echte KINDERDORP van de Sinksenfeesten naar het gezellige en vlot bereikbare Groeningepark rond het Groeningemonument..

Gunther De Coninck, voorzitter van de Rotary Groeninghe Sinksencommissie: “Het mooie aan de Sinksenfeesten is dat de initiatieven vanuit vele hoeken komen. Rotary Kortrijk Groeninghe wil zijn steentje bijdragen, dat past ook in haar missie. En ze brengt hiervoor heel wat partners samen tot een verrassend, inspirerend en creatief totaalconcept. Het Groeningepark is nieuw als locatie en wordt de place to be voor de kids. Rotary Kortrijk Groeninghe en Avanco toveren het park rond het Groeningemonument om tot ADVENTURE KINDERDORP met tal van avontuurlijke activiteiten en spectaculaire kinderattracties, … Durven, doen, proberen, grenzen verleggen, ravotten, beleven… .” De activiteiten voor de kinderen worden mee begeleid door de leden van de club zelf en zijn daarenboven gratis.

Rotary zal drie namiddagen allerhande spelactiviteiten organiseren en eet- en drankstandjes bemannen. Vrijwilligerswerk met een extra dimensie: de winst gaat integraal naar de goede doelen en sociale projecten die de club mee ondersteunt zoals daar zijn, de Heerlijkheid van Heule, vluchtelingenhuis voor Oekraïne, MUG-heli West-Vlaanderen, en vele andere, maar ook voor de Kortrijkse Cultuurprijzen waarmee jonge talenten een scholarship ontvangen om hun talenten verder te ontplooien. (Foto’) Henk Deleu)

Zaterdag van 14 tot 20h. Zondag en maandag van 11h tot 20h.

Alle info : https://www.sinksen.be/programma?l=193

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.