Home > Rotary en OCMW Damme bundelen krachten voor Warme kerst meest kwetsbaren

Rotary en OCMW Damme bundelen krachten voor Warme kerst meest kwetsbaren

Geschreven op 15 december 2022 om 10:35 door Mario De Wilde

Ook in 2022 zet Rotary Club Damme haar kerstactie op touwen. Dankzij deze actie kunnen een 100-tal Damse gezinnen die het niet altijd warm hebben, toch genieten van een sfeervolle kerst. Het pakket bestaat niet enkel uit voedings- producten, maar ook uit een deken en een kersepitje. OCMW Damme biedt ondersteuning aan de actie.

De medewerkers van het Sociaal Huis bezorgen de pakketten ook dit jaar aan 60 alleenstaanden, 20 koppels en 25 gezinnen. “Wij proberen elk jaar een zo goed gevuld pakket samen te stellen” zegt Sylvie Blaton van de Rotary Club. “Dit jaar schonken we extra aandacht aan het energieprobleem. In alle discretie brengt de sociale dienst deze pakketten naar de betrokken mensen.”

“Deze actie wordt zeer gewaardeerd”, weet voorzitter Filip Babylon van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst van OCMW Damme. “Ze missen hun doel niet. De pakketten worden samengesteld met oog voor de reële noden. Zo zijn er ook pakketten met een cadeautje voor kinderen. Dit geschenk maakt voor de gezinnen tijdens de eindejaarsperiode een verschil. We zijn vanuit OCMW Damme dankbaar voor de samenwerking met Rotary Club Damme.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.