Home > Rotary Club Torhout-Houtland schonk in totaal € 30.000 aan goede doelen

Rotary Club Torhout-Houtland schonk in totaal € 30.000 aan goede doelen

Geschreven op 16 juni 2023 om 08:57 door Mario De Wilde

Gisteravond organiseerde Rotaryclub Torhout, Zedelgem, Kortemark, Lichtervelde, Ruddervoorde, Koekelare een groots event met alle organisaties/scholen die de Rotaryclub het voorbije jaar gesteund hebben. Een aantal van hen gaven een toelichting voor de pers en de clubleden met wat ze concreet met de verkregen gift gerealiseerd hebben. Alles ging door in Restaurant De Bietemolen in Lichtervelde. De zomerse avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Een greep uit de belangrijkste steunacties dit jaar met als thema ‘Kinderen staan centraal!’
– Met de actie ‘Geen lege brooddozen’ steunde de club maar liefst 18 scholen uit het Houtlandse. Deze scholen kregen elk een financiële bijdrage van 1100 € voor het ondersteunen van de kinderen van kwetsbare gezinnen. Warme maaltijden worden voorzien of een schooluitstap wordt op die manier toch mogelijk. Een wereld van verschil voor deze kinderen.
– Kiekafobee vzw organiseert uitstappen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.
– OC cirkant: aankoop van een driewieler fiets
– G-Basket Zwevezele : steun voor deelname aan de Special Olympics
Rotaryclub steunde met haar vereniging dit jaar reeds talrijke goede doelen voor een totaal bedrag van ruim 30.000 euro, waarop ze best fier mogen zijn.

Wat is Rotary?
Rotary is een wereldwijde serviceorganisatie, gesticht in 1905 in Chicago. Het doel van Rotary is om op een ethische wijze met elkaar om te gaan in het zakenleven. Rotary verenigt professionals – zowel mannen als vrouwen – die een leidinggevend functie hebben in de maatschappij of het bedrijfsleven.

Aftellen naar de Classic Car Tour

Dominique Vander Stichele en Els Desmyttere, voorzitter Rotary Club Torhout-Houtland en voorzitter Commissie Dienst aan de Gemeenschap: “Rotary tel 35.000 clubs in 200 landen, voor samen 1.250.000 leden. Onze club zelf Torhout-Houtland werd gesticht in 1984 en telt vandaag 50 leden. Om de vriendschapsbanden onder de leden sterk te houden wordt er wekelijks samengekomen met alle leden en waar sprekers hun visie op de maatschappij komen uiteenzetten. Daarnaast zijn er wekelijks commissievergaderingen waar leden de lopende projecten opvolgen en waar ook nieuwe sociale projecten worden uitgewerkt. Om al deze projecten te kunnen steunen, organiseren we elk jaar een aantal fundraising activiteiten: de belangrijkste zijn de jaarlijkse Classis Car Tour, onze wijnverkoop in november en ons nieuwjaarsconcert in het kursaal Oostende. Onze magnifieke Classic Car Tour gaat door op 14 oktober 2023. Iedereen is hierop van harte welkom!”
www.rotaryclassiccartour.be

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.