Home > Roskambrug, op de A11 in Brugge, dinsdagavond a.s. afgesloten

Roskambrug, op de A11 in Brugge, dinsdagavond a.s. afgesloten

Geschreven op 3 september 2023 om 07:43 door Mario De Wilde

Komende dinsdag 5 september voert het Agentschap Wegen en Verkeer vanaf 20 uur enkele testen uit aan de Roskambrug, op de A11 in Brugge. Met die testen wordt de stormgrendel van de brug getest, die de brug moet vergrendelen tijdens zware stormen of hevige wind. Als alles vlot gaat, is het onderhoud tegen 23 uur achter de rug. Om de testen uit te voeren zal de A11 volledig worden afgesloten, elke rijrichting om de beurt. De hinder voor het verkeer zal groot zijn: zij rijden om via afrit Heist (nr. 19 op A11), de Havenrandweg Zuid (N348), Dudzeelse Brug, Stationsweg en de Zeelaan tot op de Expresweg (N31).

Onderhoud van Roskambrug

De Roskambrug op de A11 overbrugt het Boudewijnkanaal in Dudzele, Brugge, en bestaat uit twee afzonderlijke bruggen. De bruggen zijn de enige beweegbare bruggen op een autosnelweg in België en worden enkele keren per dag geopend om scheepvaartverkeer te laten doorvaren. Om de 5 jaren wordt de stormgrendel van de Roskambrug getest. Zo’n stormgrendel vergrendelt de brug tijdens zware stormen of hevige wind en voorkomt dat de brug beschadigd geraakt tijdens stormweer.

Testen op 5 september

De onderhoudstesten aan de stormgrendels vinden plaats op dinsdag 5 september en starten om 20 uur. Dan wordt de A11 afgesloten, in de richting van Kortrijk. Als de test op de brug in deze rijrichting gedaan is, is de andere rijrichting aan de beurt. Rond 21 uur wisselt de aannemer van kant en wordt er gewerkt op de weghelft richting Knokke. Als alles vlot verloopt zijn de testen op beide brugdelen om 23 uur achter de rug.

Omleiding voor alle verkeer tijdens testen

De A11 wordt volledig afgesloten, eerst richting Kortrijk, daarna richting Knokke. Alle verkeer volgt een omleiding via afrit Heist (nr. 19 op A11), de Havenrandweg Zuid (N348), Dudzeelse Brug, Stationsweg en de Zeelaan tot op de Expresweg (N31).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.