Home > Romain ‘Romaan’ Decommere (84) uit Roeselare eergisteren overleden

Romain ‘Romaan’ Decommere (84) uit Roeselare eergisteren overleden

Geschreven op 1 juli 2024 om 08:03 door Mario De Wilde

Romain Decommere is afgelopen zaterdagochtend overleden op 84-jarige leeftijd. Vorig jaar had hij nog de lifetime achievement award gekregen van de cultuurraad als erkenning voor zijn lange staat van dienst in het Roeselaarse cultuurlandschap.Romain – officieel Romaan – was erevoorzitter van de meer dan 100 jaar jonge Koninklijke Toneelgilde Volksveredeling vzw en stond bekend als begenadigd spreker op vertelavonden in het verenigingsleven. Behalve een verteller van volksverhalen was Romain ook een schrijver. In 2020 publiceerde hij het boek ‘Roeselare in sprookjes’, terwijl hij begin 2023 met ‘Kind Van Krottegem’ ook zijn jeugdherinneringen op papier zette.
Twee sprookjes uit zijn eerste boek, De Elfenkoningin en De Toverhoed, werden in 2022 vertaald naar permanente houten sculpturen die sindsdien in het Bergmolenbos te vinden zijn. Bij die werken staan QR-codes met een link naar een luisterverhaal. In het meer persoonlijke ‘Kind Van Krottegem’ keerde hij dan weer terug naar zijn jeugd.

De uitvaart van Romaan vindt plaats op 6 juli om 10.30 uur in de aula van Uitvaartzorg Commeyne. Online condoleren kan de website van Uitvaartzorg Commeyne. Met dank aan Mandelnieuws/ Foto RV

1 reactie

Frans latré
Geschreven op 2024-07-01 13:58:40
Met liefde en genegenheid denk ik terug aan onze " vertellementen" die we uitwisselden toen we elkaar wel eens ontmoetten op vrijdagmorgen. Gezeten aan een tafeltje in het Rumbeekse Torentje, jij steevast met de Weekbode en een streekbiertje voor je neus. Merci voor die prachtige momenten.....ik zal jou missen.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.