Home > Roeselare zondag gaststad voor Vlaanderen Wandelt: 8000 stappers verwacht

Roeselare zondag gaststad voor Vlaanderen Wandelt: 8000 stappers verwacht

Geschreven op 24 april 2019 om 07:28 door Mario De Wilde

Roeselare zal aanstaande zondag overspoeld worden door zo’n 8.000 wandelaars. Roeselare is immers gaststad voor Vlaanderen Wandelt. Wandelclub De Colliemolen uit Oostnieuwkerke bestaat 25 jaar en viert dat zondag met de organisatie van deze Vlaamse hoogmis voor de wandelaars. Hiervoor gaat de vereniging in zee met Roeselare en Wandelsport Vlaanderen. De laatste zondag van april is al sinds enkele jaren gereserveerd voor de nationale organisatie van Vlaanderen Wandelt en wisselt steeds van gaststad. Voor deze editie koos Wandelsport Vlaanderen voor Roeselare en dat onder impuls van de Oostnieuwkerkse wandelclub WSV De Colliemolen uit Oostnieuwkerke.
De club viert haar 25ste verjaardag en diende twee jaar geleden een aanvraag in om de Vlaamse Wandeldag te mogen organiseren. Het stadsbestuur van Roeselare heeft niet lang getwijfeld om zijn steun te verlenen want naast het fietsvriendelijk karakter wil de stad ook volop de kaart van de wandelaar trekken. Deelnemen kost 1,50 euro voor federatieleden, 2 euro voor niet-leden. Kinderen jonger dan twaalf stappen gratis mee.
www.vlaanderenwandelt.be.

Zondag a.s. starten maar liefst  acht wandelingen aan Expo Roeselare, over afstanden van 5 tot 34 kilometer. Zo is de vijf kilometer een verrassend parcours voor de kinderen. In Expo Roeselare wordt een promo- en animatiedorp opgesteld. Het belooft trouwens een druk weekend te worden in Roeselare met op vrijdag de Winkelnacht en de opening van muziekcentrum TRAX.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.