Home > Roeselare staat vanaf maandag volledig in het teken van de Belgische muziek

Roeselare staat vanaf maandag volledig in het teken van de Belgische muziek

Geschreven op 2 februari 2021 om 13:15 door Mario De Wilde

Vanaf komende maandag 8 t.e.m. zondag 14 februari zetten de muzieksector en diverse media de spotlights op muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector. De Week van de Belgische Muziek wordt één grote liefdesverklaring aan muziek van eigen kweek – ook in Roeselare. Nog even geen huiskamerconcerten, maar Stad Roeselare steekt de tientallen lokale Villa Roslarmuzikanten een hart onder de riem. In samenwerking met Radio Bingo realiseert Cultuur #vanrsl Radio Villa Roslar:

· Maandag 8 t.e.m. vrijdag 12 februari: 17-19 u.

· Zaterdag 13 en zondag 14 februari: 18-19 u.

Op die tijdstippen is het volop genieten van blues over singer-songwriter tot klassiek en van kleinkunst over rock(abilly) tot jazz, allemaal gebracht door muzikanten die de voorbije edities deelnamen aan Villa Roslar – Huiskamerconcerten #VANRSL. Stem af op Radio Villa Roslar op 97.4 fm of via de Bingo App!

De Spil
Ook De Spil doet mee aan de Week van de Belgische Muziek:

· Uitsluitend Belgische muziek in de winkelstraten #VANRSL

Dat er in ons land geweldige muziek gemaakt wordt, kunnen we niet genoeg zeggen, maar moeten we vooral laten horen. Daarom zorgt De Spil in de centrumstraten van Roeselare voor een specifieke playlist, waardoor er die week uitsluitend Belgische muziek te horen zal zijn.

· Sessie van IDIOTS

De Spil geeft Belgische bands maar al te graag een podium. Én support aan lokale helden. Nu concerten met publiek helaas niet kunnen, brengt het cultuurcentrum een dosis live sfeer tot in de huiskamer. IDIOTS, band met Roeselaarse connecties, wordt uitgenodigd voor een sessie in De Spil. Het resultaat wordt gelanceerd in de Week van de Belgische Muziek.

Ode aan de Belgische muziek
Als afsluiter van de Week Van De Belgische Muziek moedigt muziekplatform VI.BE iedereen met een hart voor muziek – van rappers, zangers, dj’s en trompettisten tot fluitende bakkers of tokkelende kassiersters – aan om op Valentijnsdag mee een massale ode te brengen aan muziek van eigen bodem. Doe je eigen ding met je favoriete Belgische nummer. Installeer je op zondag 14 februari om 17 u. stipt op je balkon, voor het raam of op de stoep en laat de straat meegenieten van jouw versie. Wees creatief en hou het veilig! Benieuwd wat er daarnaast allemaal in Vlaanderen en Brussel gebeurt? Ontdek het op https://vi.be/weekvandebelgischemuziek.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.