Home > Roeselare opent uniek concept in West-Vlaanderen: een dierenrouwplaats

Roeselare opent uniek concept in West-Vlaanderen: een dierenrouwplaats

Geschreven op 2 juli 2024 om 11:28 door Mario De Wilde

Om tegemoet te komen aan de behoeften van dierenliefhebbers en hun geliefde huisdieren, heeft Stad Roeselare vandaag officieel haar dierenrouwplaats geopend. Deze mijlpaal volgt op de eerdere aankondiging dat inwoners van Roeselare een herdenkingsplaatje kunnen aanvragen voor deze dierenrouwplaats. Gelegen in een schilderachtig klein bosje, met rustgevende bankjes en een gedenkplaat, biedt deze plaats een serene plek voor het eren van geliefde huisdieren. Het wordt een plek van troost, verbondenheid en herinnering waar de band tussen mens en dier centraal staat. De locatie, gelegen ter hoogte van de Piljoenstraat 66, bevindt zich achter de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat.

Inwoners van Roeselare hebben de mogelijkheid om gedenkplaatjes aan te vragen voor elk type huisdier. De aanvraagprocedure verloopt eenvoudig via de stadswebsite (link naar roeselare.be/dierenrouwplaats). Voor een kostprijs van 30 euro kan men een herdenkingsplaatje aanvragen, dat gegarandeerd minstens vijf jaar op zijn plaats zal blijven hangen.

Jan Behaeghel uit Roeselare vroeg zo’n gedenkplaatje aan: “Onlangs verloor ik mijn hond Boris, die al 10 jaar een volwaardig lid van ons gezin was. Toen ik hoorde dat de stad Roeselare een dierenrouwplaats zou openen, bestelde ik meteen een herdenkingsplaatje. Dit initiatief ontbrak nog in onze stad en ik ben blij dat Roeselare nu een plek heeft om onze geliefde huisdieren te herdenken.”

Matthijs Samyn, schepen voor Dierenwelzijn benadrukt het belang van het bieden van een speciale ruimte voor het herdenken van geliefde huisdieren: “Onze huisdieren zijn meer dan alleen huisdieren, ze maken deel uit van onze families en verdienen een gedenkwaardige plaats waar ze herinnerd kunnen worden. De opening van deze dierenrouwplaats is een stap naar het erkennen van de waarde die ze in ons leven hebben.”

 

1 reactie

Sabine Stein
Geschreven op 2024-07-04 06:52:22
Toffe initiatief maar nog mooier moest zijn om ze samen te worden begraven. Dit bestaat al in andere landen

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.