Home > Roeselare lanceert opnieuw een 50 dagen viering op 28 april

Roeselare lanceert opnieuw een 50 dagen viering op 28 april

Geschreven op 3 februari 2023 om 12:20 door Mario De Wilde

De 50 dagen viering van de middelbare schoolperiode wordt ook dit jaar opnieuw gevierd in Roeselare. Het concept blijft behouden zoals het afgelopen jaar, namelijk op 27 april een avondfuif op het Polenplein en op 28 april een fuif met ontbijt. De 50 dagen krijgen opnieuw vorm in samenspraak met de laatstejaars. Eind november en begin december werd een eerste scholentour georganiseerd bij de 16 deelnemende scholen, waarbij de laatstejaars zijn uitgenodigd om aan te sluiten bij de besloten facebookgroep. Deze groep wordt gebruikt om verschillende zaken te bevragen: ontbijt, thema, kleur en ontwerp van T-shirt en truien, DJ’s.

“Als stad vinden we het erg belangrijk dat laatstejaars op feestelijke manier afscheid kunnen nemen van hun middelbare schoolcarrière. Door de inspraakronde in het eerste trimester, kunnen we opnieuw uitpakken met een programma op maat van de jongeren”, stelt Schepen Matthijs Samyn

De laatstejaars hebben gekozen voor een gevarieerde line-up. Van lokaal jong talent, DJ Dieryck en Mr. Majar, tot de winnaar van de dj-contest MNM Start to DJ, 5napback.

17u-18u DJ Dieryck (Maarten)
18u-19u Huts in Gits
19u-20u Mr. Majar
20u-21u DJ Hex Afbraakwerken
21u-22u DJ Bonny
22u-23u 5napback

Dit jaar wordt er samengewerkt met verschillende scholen, specifiek VISO Delbeke, Campus Sterrebos en het MSKA (Campus Groenestraat). De 7e jaars mode van VISO Delbeke staan in voor de volledige druk van de t-shirts en leerlingen van het MSKA (Campus Groenestraat) en Campus Sterrebos voorzien het ontbijt op vrijdagmorgen. De laatstejaars krijgen telkens de kans om een eigen ontwerp in te dienen om te drukken op de T-shirts en pulls. Dit jaar werden drie ontwerpen ingestuurd, waarvan het ontwerp van Tine Devisch uit Barnum won.

De tweede scholentour is op vrijdag 3 februari opnieuw van start gegaan om alle laatstejaars warm te maken voor de 50 dagen. Alle informatie kunnen ze terug vinden op www.jeugd.roeselare.be/50dagen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.