Home > Roeselare bereidt zich volop voor op ‘Oltegoare in je straat’

Roeselare bereidt zich volop voor op ‘Oltegoare in je straat’

Geschreven op 14 juli 2020 om 12:09 door Mario De Wilde

Zowel Buitenspeeldag als Dag van de Buren konden – gezien de coronamaatregelen – niet doorgaan op 29 mei. Maar niet getreurd! Op 15 augustus 2020 organiseren ze in Roeselare ‘Oltegoare in je straat” #VANRSL, een schitterende combo. Het concept is simpel. Kom met je buren samen op straat en/of vraag een speelstraat aan! Omdat we ook massaal kinderen willen oproepen om buiten te spelen, organiseren we ‘Oltegoare in je straat’ tussen 14 u. en 18 u.

Animatie én een geschenkpakket voor jouw straat!
Elke deelnemer ontvangt dit jaar een geschenkpakket én animatie. In het geschenkpakket zitten onder andere vlaggetjes om de straat te versieren, enkele herbruikbare bekers, stoepkrijt, handgel en een ‘ik koop lokaal’-bon. Daarnaast ontvang je ook jouw communicatiemateriaal zoals affiches en uitnodigingskaartjes. Wie animatie en een geschenkpakket wil ontvangen kan zich inschrijven via: https://inschrijvingen.roeselare.be Jouw pakket kan je komen ophalen in het Vrijetijdspunt (Polenplein 15) vanaf 1 augustus.

Aanvragen vergunningen tot en met 22 juli 2020.
Wil je je straat afzetten, een parkeerverbod aanvragen of wil je muziek laten spelen? Registreer ( https://inschrijvingen.roeselare.be) je evenement dan voor 22 juli 2020. Zo kunnen we tijdig alle vergunningen voorzien. Deze registratie is ook nodig, wil je het geschenkenpakket ontvangen. Schrijf je later in (tot 10/8), dan ontvang je enkel jouw aangevraagd promotiemateriaal (affiches en uitnodigingskaartjes).

Sabam
Wil je ook muziek afspelen, dan ben je verplicht Sabam en Billijke vergoeding te betalen. (www.unisono.be) Stad Roeselare wil jullie hierbij ondersteunen door de betaling van beide op zich te nemen. Belangrijk is dat je de aanvraag (via het evenementenloket) voor 22 juli 2020 invult en aankruist dat je Sabam wil aanvragen. Zo kunnen wij achteraf de factuur terugbetalen.

Meer informatie en hulp?
Alle informatie over ‘Oltegoare in je straat’ kan je vinden op www.oltegoarevanrsl.be. Heb je nog vragen of heb je problemen bij het invullen van je aanvraag? Neem contact op met het Vrijetijdspunt zij zullen je met plezier verder helpen.

Vrijetijdspunt, Polenplein 15 8800 Roeselare | 051 26 24 00

1 reactie

Bouckenooghe Thierry - Groenpark Roeselare
Geschreven op 2020-07-15 15:41:55
‘Oltegoare in je straat’ kan ik niet afdwingen maar ik wil het wel stimuleren. Gewoon om: het brengen van een warmere sfeer in je straat, drempels te overwinnen om een praatje te slaan, elkaar te ontmoeten en te helpen. Misschien komt er ooit een dag, een uur, een moment dat jij, jouw buren nodig hebt.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.