Home > Rode Ridder als rode draad: Middeleeuws Festival Snellegem (14-15 juli) wordt nog grootser

Rode Ridder als rode draad: Middeleeuws Festival Snellegem (14-15 juli) wordt nog grootser

Geschreven op 19 juni 2024 om 07:13 door Mario De Wilde

Gisteren was er in het historische Oosthof te Snellegem de voorstelling van de tweede editie van het Middeleeuws Festival Snellegem. Dat gaat door op 13 & 14 juli en er was al meteen heel bijzonder nieuws te melden.  Niet alleen zijn de organisatoren nu het allergrootste middeleeuws event van het land met meer dan 700 internationale deelnemers (men kan ze figuranten noemen, maar ze zijn zoveel meer als re-enactors) en 53 internationale handelaars, er is nog iets heel speciaal. Dat weekend wordt, samen met de Standaard Uitgeverij Strips, de 65e verjaardag van Johan De Rode Ridder gevierd, met een ganse reeks evenementen hieromtrent op het terrein.

Niet alleen zal de Rode Ridder zelf aanwezig zijn, zelfs Galaxa, Merlijn en Bahaal komen de show stelen. En ook twee tekenaars van de Standaard Uitgeverij Strips komen signeersessies houden op zaterdag.
Voor de kinderen zijn er heel veel gratis activiteiten hier rond (want kids tot 12 jaar mogen ook gratis binnen) en

 

 

2 reacties

toon duyck
Geschreven op 2024-07-05 10:29:31
beste rode ridder fans, zelf heb ik in de jaren '90 'de Rode Ridder' te paard vertolkt, oa. in het Boudewijnpark, het Land van Ooit, en een 300tal optredens in binnen- en buitenland. Met muziek van o.a. Bart Peeters (de rode ridder komt eraan...) en sponsoring van Studio Vandersteen, bracht ik stunt- en kozakrijden in volle galop, alsook zwaard, speer en boogschieten in volle galop. Ook was dit diverse malen op TV BRT zoals Vlaanderen Vakantieland. Mogelijks kan ik wat betekenen voor deze dag?... Sportieve groeten, toon duyck.
Johan Ryheul
Geschreven op 2024-06-19 20:44:13
Bedankt voor dit leuke artikel ! We kijken er al erg naar uit hier op Snellegem

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.