Home > Rode Kruis-Vlaanderen vraagt Kortrijkse studenten om even ‘Bloedserieus’ te zijn

Rode Kruis-Vlaanderen vraagt Kortrijkse studenten om even ‘Bloedserieus’ te zijn

Geschreven op 15 oktober 2021 om 12:17 door Mario De Wilde

Het studentenleven is goed en wel terug begonnen. Eindelijk terug op de campus met vrienden, naar de lessen gaan en, uiteraard, wat feesten. Maar, Rode Kruis-Vlaanderen vraagt de studenten om de komende maanden ook Bloedserieus te zijn. Doel? De bloedvoorraad – waarmee dagelijks mensenlevens in ziekenhuizen worden gered – staat alarmerend laag en moet omhoog. Wat als studenten zouden helpen om deze bloedvoorraad terug op peil te krijgen? Wat als studenten massaal bloed doneren en zo de bloedvoorraad een enorme boost te geven? Het kan! Want 2 keer per jaar slaan Rode Kruis-Vlaanderen en studenten de handen in elkaar voor de organisatie van Bloedserieus, een bloedinzameling door én voor studenten op hun campus.

In het voorjaar was Bloedserieus al te gast in deze studentensteden. We konden toen rekenen op 5.000 studenten die bloed gegeven hebben. Voor deze Bloedserieus campagne willen we opnieuw 5.000 studenten overtuigen om bloed te geven op hun campus. Voor een aantal studenten is dit al een ‘goede gewoonte’ voor anderen wordt het de eerste keer. Maar dat is net de bedoeling van Bloedserieus.  Jaarlijks valt zo’n 10% van de donoren af wegens verhuis, tijdsgebrek, ziekte, overlijden enz. Met Bloedserieus hopen we letterlijk op nieuw bloed van studenten die nog een lange carrière als donor voor de boeg hebben. In de studentensteden worden niet minder dan 22 momenten ingepland waarop bloed kan gegeven worden. Een afspraak maken kan heel éénvoudig via www.bloedserieus.be. Als extra motivatie krijgen de studenten-donoren achteraf een goed gevulde goodiebag!

Waar en wanneer kunnen studenten bloed geven?
Kortrijk

Dinsdag 19 oktober, VIVES, Kortrijk Forum – van 11.30u tot 17.00uWoensdag 20 oktober, KULAK Kortrijk, ruimte Spoelberg – van 12.30u tot 17.00u

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.