Home > Rode Kruis Knokke-Heist bedankt zijn schenkers

Rode Kruis Knokke-Heist bedankt zijn schenkers

Geschreven op 13 januari 2021 om 17:47 door Mario De Wilde

2020 blijft ook voor het Rode Kruis Knokke-Heist een onvergetelijk jaar. Van bij het begin van de pandemie was het alle hens aan dek voor de dienst Bloed. Zo moesten de medewerkers inderhaast op zoek naar grotere locaties. Dankzij de hulp van het gemeentebestuur werden deze al vlug gevonden en konden alle bloedinzamelingen doorgaan.  Doordat ook vele evenementen werden afgelast kreeg de hulpdienst de éne na de andere annulering binnen. Maar ondanks dat, hebben de medewerkers zich toch nuttig kunnen maken.

Uitdelen van mondmaskers

Zo hebben ze tijdens de eerste coronagolf mondmaskers verdeeld bij mindervalide mensen die verzorging aan huis krijgen. Deze zomer werden de Rode Kruisvrijwilligers dringend opgeroepen om de waterbedeling te verzorgen in een coronafile naar Knokke-Heist. De hulpdienstmedewerkers moesten ook bijgeschoold worden hoe ze een covidproof hulppost moeten inrichten. Ze werden ook voorzien van hun Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM’s) die ze  steeds bij zich moeten hebben in geval ze worden ingezet.

Lokale steunactie bracht 20 000 euro op

De vrijgekomen tijd, door het wegvallen van de preventieve diensten, gaf het Rode Kruis dan weer de kans om zich volledig te concentreren op fondsenwerving. Nadat de jaarlijkse stickeractie niet op de normale manier kon doorgaan, en de inkomsten hiervan tegenvielen, hebben de plaatselijke vrijwilligers dan maar hun hoop gezet op ‘De lokale steunactie’. In enkele dagen tijd werden in alle brievenbussen van de gemeente een folder en brief met overschrijvingsformulier gepost. Elke ontvanger kon vrijblijvend een schenking doen aan onze lokale afdeling. Dit werd dan ook massaal gedaan, met als eindresultaat een kleine twintigduizend euro!  Het Rode Kruis is de inwoners en tweedeverblijvers dan ook erg dankbaar.

Pleister op stickerwonde

“Dit is een deugddoende pleister op de stickeractiewonde” laat communicatieverantwoordelijke Peter Warlop weten. “Met deze opbrengst kunnen we de werking van onze afdeling verzekeren. Naast onze vaste kosten zoals onderhoud van ons lokaal, materialen en ons wagenpark hebben we reeds een paar andere belangrijke aankopen gedaan, zoals nieuwe oefen-AED’s en “verslikkingsoefenvesten” die gebruikt worden bij onze gratis eerste hulp cursussen voor de bevolking. Volgend jaar staan nog een aantal belangrijke aankopen op het programma. Zo plannen we onder andere de aankoop van nieuwe zeilen voor onze hulpdienst tenten. 2021 wordt wellicht een overgangsjaar waarin we hopen stilaan onze activiteiten te kunnen hervatten” besluit Peter.

Voor meer info: www.rodekruis.be/afdeling/knokke-heist

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.