Home > Robothonden, honden die uit heli’s springen…: derde editie K9-DAY in Koksijde groot succes

Robothonden, honden die uit heli’s springen…: derde editie K9-DAY in Koksijde groot succes

Geschreven op 26 augustus 2023 om 09:51 door Mario De Wilde

Gisteren organiseerde de netwerkorganisatie ANTW4WVL1 de derde editie van K9-Day Belgium. Zoals de naam reeds doet vermoeden, staan tijdens dit gratis evenement de honden en hondengeleiders van verschillende veiligheidsdiensten centraal. Tijdens diverse demonstraties en trainingssessies konden de bezoekers ontdekken tot wat de hondengeleiders en hun honden in staat zijn: speurwerk, pakwerk, patrouille, reddingsoperaties … De honden en hun hondengeleiders zijn immers in verschillende disciplines een grote hulp voor veiligheidsdiensten.
Dit jaar was K9-Day een internationale editie want ook Franse en Nederlandse deelnemers lieten een staaltje van hun kunnen zien. Defensie nam dit jaar eveneens deel en deed het publiek versteld staan met spectaculaire demonstraties.

Naast het bijwonen van deze demonstraties en het volgen van de hondentrainingen op het strand kon het aanwezige publiek ook het veiligheidsdorp van Brandweer Westhoek bezoeken. In dit tijdelijke dorp krijgen de veiligheidsdiensten en Defensie de kans om de andere aspecten van hun beroep nader toe te lichten en geïnteresseerden te informeren over een toekomstige carrière bij één van hen. Er was eveneens een tuimelwagen van de VZW Verkeersveilig West-Vlaanderen in het kader van verkeerspreventie waar deelnemers het effect van de autogordel konden vaststellen wanneer de wagen over de kop gaat.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.