Home > Riolerings- en wegenwerken Brugsebaan (N32) in Lichtervelde twee maanden sneller klaar

Riolerings- en wegenwerken Brugsebaan (N32) in Lichtervelde twee maanden sneller klaar

Geschreven op 3 september 2021 om 12:15 door Mario De Wilde

Deze voormiddag werd het kruispunt Brugsebaan (N32) – Koolskampstraat (N35) in  opengesteld voor alle verkeer. Dat is ruim twee maanden vroeger dan voorzien. Het is meteen het einde van deze omvangrijke riolerings- en wegenwerken.

Dezer dagen worden nog enkele kleine aanpassingen uitgevoerd. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat de verkeerslussen inslijpen, waarna de verkeerslichten op het nieuwe kruispunt kunnen worden afgesteld en getest. Vandaag ook worden de verkeerslichten in gebruik genomen en wordt de werfsignalisatie verwijderd. De rijweg is vanaf dan opnieuw volledig open voor alle verkeer. Tegelijk wordt de tijdelijke verbinding in de Kortemarkstraat afgesloten voor doorgaand verkeer.

Aquafin legde in de Brugsebaan, tussen de Ringlaan en de Industrieweg, een gescheiden rioleringsstelsel aan. Het afvalwater van ruim 40 woningen wordt nu afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Kortemark. Daar wordt het gezuiverde water geloosd in de Handzamevaart. Tegelijk zorgde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voor de herinrichting van het deel van de Brugsebaan waar de rioleringswerken worden uitgevoerd. Verder werd de rotonde met de Ringlaan vervangen door een verkeersveilig kruispunt met driekleurige verkeerslichten. Ook het kruispunt met de Kortemarkstraat werd veiliger gemaakt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.