Home > RFC Ter Mote uit Ruddervoorde blaast 50 kaarsjes. Stratenloop op vrijdag 28 juni

RFC Ter Mote uit Ruddervoorde blaast 50 kaarsjes. Stratenloop op vrijdag 28 juni

Geschreven op 12 juni 2024 om 07:01 door Mario De Wilde

RFC Ter Mote blaast 50 kaarsjes uit en sluit het seizoen en feestjaar af tijdens het kermisweekend van Ruddervoorde op 28, 29 en 30 juni met onder andere de organisatie van de 40ste stratenloop door de dorpskern en de kasteeldreef op vrijdagavond 28 juni. Dat 50-jarig jubileum kon de vereniging niet zomaar laten passeren. Tijdens het jubileum seizoen organiseerde de vereniging naast de gewoonlijke activiteiten ook Kannekesfeesten in november en in februari werd voor het eerst een quiz geïntroduceerd. Dat bleek meteen een schot in de roos: alle 40 tafels waren snel gevuld en het enthousiasme van de deelnemers was groot.

Op zaterdag 27 april nodigde RFC Ter Mote alle leden en oud-leden uit om het jubileum samen te vieren nadat er eerst nog vriendschappelijk een balletje werd getrapt tussen spelers en oud-spelers. Feesten deed men tot in de vroege uurtjes maar ondanks de korte nacht sleepte de voetbalploeg de ochtend erna nog de beker van het Roeselaars Liefhebbers Verbond in de wacht.
Stratenloop aan 40ste editie toe
Het seizoen wordt uiteraard pas echt afgesloten na het kermisweekend van Ruddervoorde. Samen met het 50-jarig bestaan van RFC Ter Mote valt ook de 40e editie van de stratenloop. Daarbij blijven de gekende loopafstanden (550m, 1100m, 4km en 12km) behouden en wordt reeds voor de derde keer de estafetteloop georganiseerd. Voor alle deelnemers voorziet men een mooi aandenken en wordt er voor 300 euro aan prijzengeld verdeeld onder de winnaars. Na afloop komt Marine V. met een kajuit vol ambiance en een ruim vol covers de loopbenen met veel enthousiasme omzetten in dansbenen.
Fotomoment: vrijdag 28 juni met uitreiking bekers om 19u15 (jeugd) en 21u30 (senioren).

‘Oostkamp loopt’ loopcriterium
Vorig jaar introduceerde de Gemeente Oostkamp voor het eerst het loopcriterium waarbij de deelnemers op de Stratenloop hun eerste stempel konden verzamelen. Het criterium wordt dit jaar hernomen en dus ook op de Stratenloop kan men opnieuw een stempel krijgen. Vanaf 3 stempels krijgt iedere deelnemer een sportieve prijs en maak je bovendien kans op een hoofdprijs.

Gratis aperitiefconcert met B-Kant
Op zondagmorgen 30 juni nemen zes ploegen het tegen elkaar op tijdens het veteranentornooi Memorial Wilfried Uittenhove. Het tornooi draagt ondertussen al acht jaar de naam van deze trouwe speler die veel te vroeg overleed maar afgelopen seizoen mocht RFC Ter Mote zijn zoon Jacob Uittenhove verwelkomen in de ploeg. Hij werd met open armen ontvangen en tekende ondertussen ook al bij voor het volgende seizoen, wat iedereen zeer tevreden stemt. Na de huldiging van de winnaar van het tornooi, neemt B-Kant plaats op het podium om de zomer in te luiden voor alle Ruddervoordenaars met een ‘aperitief Ter Mote’ in de hand!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.