Home > Revi Food Oostende start grote uitbreidingswerken om capaciteit nog op te voeren

Revi Food Oostende start grote uitbreidingswerken om capaciteit nog op te voeren

Geschreven op 26 mei 2021 om 09:54 door Mario De Wilde

Gisteren is bij Revi Food, aan de Oostendse Vismijn, de start gegeven voor een omvangrijke expansie. Dat alles gebeurde in aanwezigheid van de Oostendse schepen van Ondernemen, Charlotte Verkeyn, de schepen van Ruimte en Wonen, Kurt Claeys en de CEO van Haven Oostende, Dirk Declerck. Schepen Charlotte Verkeyn was de eerste om het belang van Revi Food te onderstrepen: ““Wij zijn heel dankbaar voor de prachtige investering van het bedrijf in onze stad. Als visverwerkende onderneming met een hele geschiedenis in Oostende raken zij aan onze maritieme ziel. Bovendien wordt er ingezet op duurzame tewerkstelling en circulaire industrie. Op die manier stappen zij dan ook mee in het verhaal dat de stad Oostende op dat vlak wil schrijven.”

Het licht werd gisterenmiddag op groen gezet en het is de bedoeling dat een deel van het project al einde dit jaar operationeel moet zijn. De volledige afwerking, incl. de nieuwe burelen, wordt verwacht begin 2022. Food kent al enkele jaar een mooie, sterke groei en vervult op vandaag een vaste waarde binnen het ruime segment van de kant- en klare maaltijden. Simon Rosseel: “Als producent van maaltijd- en maaltijdcomponenten, zoals o.a. grijze garnalenkroketten als vispannetjes en -soepen, beleveren wij klanten, actief in verschillende markten, voornamelijk het retailkanaal maar ook de foodservice, horeca als hotelketens. Daarnaast zijn we niet alleen actief in België maar ook in Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Zo werd in 2020 ook Revi Food France opgericht om de groei in Frankrijk te ondersteunen.”

Volgens Simon Rosseel is het een mooie groeiverhaal van de voorbije periode, dat vorig jaar nog eens extra in de kijker werd gezet door een nominatie als een Gazelle 2021 West-Vlaanderen: “In een economisch sterke regio als West-Vlaanderen, is dit uiteraard een erkenning voor het harde werk van onze volledige team. Aansluitend worden nieuwe laad- en loskaaien voorzien om de flow van in – en uitgaande goederen te optimaliseren. Tot slot worden ook nieuwe burelen voorzien met bijhorende vergaderruimtes, eetzaal, kleedkamers & sanitaire ruimtes als ontspanningsruimte. Bij de plannen worden ook zo duurzaam mogelijke keuzes gemaakt. Die keuzes zijn geen losstaand gegeven, maar zit sterk verweven van onze filosofie. Zo zullen ook onderstaande aspecten worden gerealiseerd:
– Circulaire watersystemen: het water binnen het bedrijf zo goed mogelijk gaan hergebruiken.
– Optimaal gebruik recuperatiewarmte: warm water wordt gegenereerd door middel van recuperatiewarmte die ontstaat tijdens bepaalde processen.
– In een voedingsbedrijf is koeling van verschillende ruimte van cruciaal belang voor de kwaliteit van de producten. Ook hier wordt resoluut gekozen voor energiezuinige koeltechnieken.
– Revi Food investeerde in 2019 in zo’n 400 zonnepanelen. Die extra, groene energieopwekking speelt sindsdien een belangrijke rol in de zelfvoorzienend zijn van het bedrijf. Die lijn wordt doorgetrokken en er komt nog een extra 1000m² aan zonnepanelen bij.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.