Home > Reusachtig nieuws: volgende week reuze reuzenverhuis Roeselaarse reuzenfamilie.

Reusachtig nieuws: volgende week reuze reuzenverhuis Roeselaarse reuzenfamilie.

Geschreven op 30 november 2020 om 19:35 door Mario De Wilde

Iedereen kent het wel de voorbereidingen die bij een verhuis komen kijken. Ook de reuzen zijn druk in de weer met de laatste voorbereidingen om de reis naar hun tijdelijke verblijfplaats voor te bereiden.

Tijdelijke verblijfplaats
Door de verbouwingen die weldra starten in de Stedelijke Ateliers nemen de reuzen voor een aantal jaar hun intrek in de loods in de Guido Gezellelaan. In deze tijdelijke opslagplaats wordt een aparte compartimentering voorzien zodat ze samen en onder goede condities kunnen bewaard worden. Iedere reus krijgt weldra ook een nieuwe beschermhoes om stof en ander vuil geen kans te geven.

Tussen de Stad en Reusselaere is een protocol van kracht waarbij de stad onder meer instaat voor een degelijke en kwalitatieve huisvesting voor deze vereniging. In een overleg tussen de Stad en de Reuzenvereniging werd een draaiboek opgesteld om deze verhuis vlekkeloos te laten verlopen.

Reuzen gaan op pad
Op donderdagvoormiddag 10 december stappen de reuzen van hun huidige verblijfplaats in de Stedelijke Ateliers Hoogleedsesteenweg doorheen de stad naar de Guido Gezellelaan. Zijn de weersomstandigheden te slecht om te voet door de stad te trekken wordt de verhuisoperatie met enkele dagen opgeschoven naar maandagvoormiddag 14 december 2020.

Reus Rolarius met zijn echtgenote Carlotta Vulgo, hun zonen Mane en Zonne, kindermeid Batavia, tantes Babiele en Coba van ’t Fort, Langemarkse, Roobaert, Nieuwmarkter Cyper, Mamamillia en Peten van De Ruiter, Kalke en Marie-Lin trekken er samen op uit Ze worden geassisteerd door de vrijwilligers van Reusselaere en hun voorzitter John Huvaere aangevuld met stadsmedewerkers van RSL en dit alles onder begeleiding van de politie doorheen de stad.

Filmjournaal stadsarchief
Het is uiterst zeldzaam dat zo’n grote hoeveelheid reuzen samen de straat op gaan. De operatie van deze historische verhuis zal ook gefilmd worden om bewaard te worden in het filmjournaal van het stadsarchief. Het traject verloopt via de Noordstraat om zo langs de Grote Markt te wandelen. Via de Zuidstraat nemen ze via het rondpunt de Rumbeeksesteenweg en slaan af in de Veldstraat om uiteindelijk aan te komen in hun nieuwe stek in de Guido Gezellelaan. Op deze locatie wordt alvast ook een plaatsje gereserveerd voor de nieuwe telg binnen de reuzenfamilie Reus Jempi. Het vertrekuur is om 9.30 uur voorzien en de aankomst wordt geschat rond 11 uur.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.