Home > Reus Jempi is in topvorm en dat mag in Roeselare gezien worden

Reus Jempi is in topvorm en dat mag in Roeselare gezien worden

Geschreven op 3 maart 2023 om 07:33 door Mario De Wilde

Komende zondag 5 maart komt hij voor de 12de editie van GP JP Monseré naar buiten. Sedert zijn geboortefeest in september 2021 stond de reus op stal. Maar nu, na een intensieve training, gaat hij Roeselare opnieuw verkennen. Samen met kopman Reusselaere en alle teamleden die Jempi verzorgen, wordt zijn tweede carrière gelanceerd op donderdag 2 maart.

Van geboorte tot tweede carrière
De Roeselaarse reuzenstadsgilde REUSSELAERE vond de tijd rijp om, in 2021 na meer dan 20 jaar, de grote reuzenfamilie uit te breiden met een nieuwe reus. De keuze viel op Jempi. Hoe mooi was het niet om in 2021, 50 jaar na zijn tragisch overlijden, wereldkampioen Jean-Pierre Monseré te laten herrijzen als reus… en met het Wereldkampioenschap wielrennen in september 2021 in Vlaanderen was Reus Jempi niet alleen een historische, maar ook een razend actuele reus!

Kopman Reusselaere nam KOERS en enkele andere meesterknechten (VTI, SASK, Couture L’Eventail, Filip Cardoen) onder de arm voor de bouw ervan en tijdens Open Monumentendag 2021 (12/09) werd hij gedoopt. Er volgde een heus volksfeest met een reuzenstoet door het stadscentrum. Het eerste evenement in de stad na enkele zware coronajaren, werd heel druk bijgewoond.

Maar… de reacties op het postuur van de nieuwe reus waren verdeeld. Daar besloot de ploeg van Reusselaere i.s.m. het Roeselaars Stadsbestuur iets aan te doen. Nu is het zo ver… een vernieuwde Jempi is herrezen. Zijn tweede carrière wordt in stijl gelanceerd aan de vooravond van zijn intrede bij grote publiek tijdens de 12de editie van de Grote Prijs Jean- Pierre Monseré. De onthulling van de nieuwe Jempi gebeurt samen met al wie tot op vandaag bij de bouw van deze reus betrokken was/is.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.