Home > Resultaat controles: 13 chauffeurs onder invloed en eentje die tegen 124 km/uur door Knokke-Heist raast

Resultaat controles: 13 chauffeurs onder invloed en eentje die tegen 124 km/uur door Knokke-Heist raast

Geschreven op 28 september 2022 om 10:51 door Mario De Wilde

De lokale politie Damme/Knokke-Heist nam van 16 tot en met 22 september 2022 deel aan de ROADPOL Safety Days met extra verkeerscontroles. In totaal reden dertien van de 553 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van twee automobilisten werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Het politieteam zette tijdens de actie ook de flitswagen in. In totaal reden 341 van de 2.154 gecontroleerde bestuurders te snel. Een automobilist haalde zelfs een topsnelheid van 124 kilometer per uur op een locatie waar slechts 70 is toegelaten. Hij moet zich binnenkort bij de politierechter verantwoorden voor zijn roekeloos rijgedrag. De politie trok zijn rijbewijs voor vijftien dagen in.

Het politieteam stelde ook een proces-verbaal op voor een wagen die niet voldeed aan de technische eisen. De bestuurder had de einddemper verwijderd, zodat zijn wagen meer geluid zou maken. Hij moet nu zijn wagen laten herkeuren. Drie andere automobilisten liepen tegen de lamp omdat ze hun veiligheidsgordel niet droegen. Verder gebruikten twee bestuurders hun gsm achter het stuur.

De controles lopen ook na het weekend door. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer +32 50 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.