Home > Restaurant Sans Cravate uit Brugge krijgt award ‘Wijnkaart van het Jaar 2022’

Restaurant Sans Cravate uit Brugge krijgt award ‘Wijnkaart van het Jaar 2022’

Geschreven op 13 december 2021 om 16:58 door Mario De Wilde

In de rand van de presentatie van de Gault&Millau Gids België 2022 worden ook nog flink wat andere laureaten bekendgemaakt. En ook daar hebben we een West-Vlaamse vertegenwoordiging in want Restaurant Sans Cravate uit Brugge kreeg de award ‘Wijnkaart van het Jaar 2022’. Voor chef Henk Van Oudenhove en echtgenote en gastvrouw Véronique Bogaert een meer dan verdiende onderscheiding en de zoveelste in een lange rij.

Gastheer van het Jaar: Jonas Kellens (Dim Dining- Antwerpen)
Italiaan van het Jaar: San Daniele (Brussel – Ganshoren)
Aziaat van het Jaar: Nonbe Daigaku (Brussel – Elsene)
Het mooiste terras: Le Cor de Chasse (Wéris)
Het mooiste restaurant design: Le Vieux Château (Flobecq)
Sommelier van het Jaar: Benjamin De Buck (Vrijmoed – Gent)
Dessert van het Jaar: Restaurant Ralf Berendsen (Lanaken)
Brasserie van het Jaar: Ciro’s (Antwerpen)
Gastro-bistro van het Jaar: DOOR73 (Gent)
Ambachtsman van het Jaar: Jan Nijs (Plein 25 – Elsegem)
Groentegerecht van het Jaar: Arabelle Meirlaen (Marchin)
Wijnkaart van het Jaar: Sans Cravate (Brugge)
Bierkaart van het Jaar: Taratata (Hasselt)
De ‘prijs & plezierverhouding’ van het Jaar: ’t Pachthuis (Zottegem) voor Vlaanderen, Chabrol voor Brussel en CCnomie (Dinant – Falmignoul) voor Wallonië.
De 3 ontdekkingen van het Jaar: Klost’r (Vlijtingen) voor Vlaanderen, Savage voor Brussel en Racines (Floreffe) voor Wallonië.
De gastronomische gids telt in dit wederom bijzondere jaar eveneens 135 nieuwe gastronomische adressen. De restaurantsector blijft dus ondanks de moeilijke periode  groeien en dat toont hoeveel talent en passie er in ons land aanwezig is, aldus de redactie.

De POP-selectie en extra cahiers in de gids
Het Cahier POP dat vier jaar geleden werd opgestart en de beste ‘gourmet street & fast food’ adressen verzamelt, groeit ook snel. Het telt nu reeds meer dan 430 laagdrempelige, meer casual adressen waar het leuk en lekker ongedwongen tafelen is. Dit betekent opnieuw een vijftigtal nieuwe adressen. De drie POP-laureaten van 2022 zijn Raffat in Leuven, Habibi in Brussel en El Cuchillo in Genval. Ontdek de volledige unieke verzameling  op www.gaultmillau.be.

De Gault&Millau gids is ook dit jaar veel meer dan alleen een restaurantgids. In de gids 2022 brengt de uitgever naast de POP-cahier drie andere rijk geïllustreerde cahiers:

‘Great Cocktail Bars’: de selectie van de beste cocktailbars in België. Arthur Orlans in Brussel werd daarbij verkozen tot Cocktailbar van het Jaar 2022.
‘Finest Chocolatiers’: de Gault&Millau selectie van de lekkerste chocolatiers.Enkele weken geleden bekroonde de gids in Brussels Expo reeds Deduytschaever (Gent), Vanessa Renard Finest Chocolate (Brussel) en Bernard Schobbens (Chaumont-Gistoux) tot Chocolatiers van het Jaar. De Ontdekking van het Jaar was Xocolate in Brussel.
De gastronomische en POP-restaurants uit de gids “A Taste of Luxembourg” werden ook in een aparte cahier overgenomen in deze gids.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.