Restaurant Carcasse! uit Koksijde verkozen tot World’s Best Steak Restaurants
Gisteravond werd de uitslag van World’s 101 Best Steak Restaurants Awards bekendgemaakt. What’s in an name: de naam zegt het inderdaad zelf. De organisatie gaat elke jaar op zoek naar de 101 beste steak restaurants ter wereld en de allerbeste, dé nummer 1 categorie ‘Continental Europe’, die vind je aan de Belgische kust, met name Restaurant Carcasse in Koksijde. Carcasse brengt het vlees van Dierendonck recht uit de slagerij op je bord. Van kop tot staart. Net als in de beenhouwerij staat deze filosofie centraal. Niets gaat verloren. Dierendonck staat voor vlees met een verhaal. Hendrik Dierendonck (die je laatst ook zag in Celebrity Masterchef) zorgt voor eerlijk vlees van topkwaliteit en chef Timon Michiels gaat ermee aan de slag. De overwinning weerspiegelt waar Carcasse voor staat: ambacht, terroir, respect voor dier en natuur en innovatie.
World’s 101 best steak restaurants is een jaarlijkse ranglijst van ’s werelds 101 beste steakrestaurants. De 7 beoordelingscriteria omvatten:
-De smaak, terroir, karakter, marmering, snit en bereiding van het aangeboden vlees.
-De keuze van het vlees, inclusief aspecten zoals rijping, oorsprong en portiegrootte.
-De kwaliteit van de service, inclusief de kennis van het personeel over vlees en producten.
-De gedetailleerde beschrijving van de menuopties, inclusief informatie over het ras, de oorsprong, het geslacht, de rijping, de voeding, de leeftijd bij slachting en de bereidingswijze.
-De gebruiksvriendelijkheid van het reserveringssysteem.
-De aanwezigheid van een internationaal vriendelijke website.
-Het interieurontwerp en de algehele uitstraling van het restaurant.
worldbeststeaks.com
Nog dit: begin 2024 opent Restaurant Carcasse een tweede vestiging in Knokke-Heist
Foto’s Carcassse.