Home > Reservelijst in Middelkerke voor derde prik in vaccinatiecentrum Northlaan

Reservelijst in Middelkerke voor derde prik in vaccinatiecentrum Northlaan

Geschreven op 26 oktober 2021 om 16:33 door Mario De Wilde

Nu 65-plussers hun derde coronavaccin krijgen, wil het vaccinatiecentrum geen enkel vaccin verloren laten gaan. Daarom wordt er opnieuw een reservelijst aangelegd. Iedereen ouder dan 65 kan zich aanmelden via www.middelkerke.be/reservelijst . Op het einde van de dag bellen medewerkers lijst af om de resterende vaccins optimaal te benutten.

Nieuw vaccinatiepunt actief

Sinds vorige week ontvangt het nieuwe vaccinatiecentrum aan de voormalige Mediamarkt bij de Versluys Dôme (Northlaan 13, Oostende) inwoners van Middelkerke en Oostende die zich alsnog laten vaccineren en 65-plussers voor de zogenaamde ‘boosterprik’.

Leeftijd bepaalt volgorde op reservelijst

Het vaccinatiepunt aan de Northlaan maakt nu volop afspraken voor die derde prik. De kans bestaat dat er op het einde van de dag vaccins over zijn.  Om die niet verloren te laten gaan, legt het vaccinatiepunt een reservelijst aan.

Bij onbenutte vaccins bellen de medewerkers van het vaccinatiecentrum de leden van de reservelijst op met de vraag diezelfde dag nog langs te komen. Leeftijd bepaalt de volgorde van de reservelijst.

Enkel voor 65-plussers

Volgens de vaccinatiestrategie krijgen enkel 65-plussers op dit moment een bijkomende prik. Enkel 65-plussers kunnen zich dus op de reservelijst inschrijven. Mensen met een kwetsbaar immuunsysteem die in aanmerking komen voor een bijkomende vaccinatie, melden zich best via hun huisarts.

Tijd tussen vaccins gerespecteerd

Belangrijk is dat het interval met de laatste prik wordt gerespecteerd. Een bijkomende prik bij AstraZeneca (derde dosis) of bij Johnson & Johnson (tweede dosis) kan pas vier maanden na de laatste dosis. Bij Moderna of Pfizer moet je 6 maanden wachten. Jezelf of een familielid / naaste op de reservelijst zetten kan via www.middelkerke.be/reservelijst  of telefonisch via het vaccinatiecentrum op 0800 62 433.

—————————–

1 reactie

Verstraeten Annita
Geschreven op 2021-11-16 10:42:29
Het telefoonnummer van het vaccinatiecentrum 0800 62 433 is niet bereikbaar

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.