Home > Renoveer je woning op een duurzame manier

Renoveer je woning op een duurzame manier

Geschreven op 30 juni 2021 om 17:45 door Mario De Wilde

Wist je dat een slecht gerenoveerde woning maar liefst 30% van zijn warmte verliest via het dak? Daarom is het belangrijk om je dak goed te isoleren op een duurzame manier. Daarnaast verkoop je een duurzaam gerenoveerd huis voor een grote meerwaarde. Zeker een interessant piste om te overwegen dus. In deze blog leggen we je uit hoe jij je woning op een duurzame manier renoveert.

Upgrade de isolatie van je woning
Zoals we net zeiden, verliest een slecht gerenoveerd huis enorm veel warmte, waarvan het meeste via het dak. Daarom geven we je een aantal tips mee om je dak op een kwaliteitsvolle manier te renoveren. Voor het isoleren van je dak langs de binnenkant maak je best gebruik van glaswol. Dit beschermt niet enkel en alleen je woning tegen het verlies van warmte, maar biedt ook een heel goede geluidsisolatie. Een mooie win-win situatie dus.

Langs de buitenkant gebruik je het best een epdm dakbedekking. Dit is gemaakt van duurzame materialen en gaat maar liefst 50 jaar mee. Daarnaast breng je het relatief eenvoudig zelf aan waardoor je geen werkmannen hoeft in te huren. Dit bespaart je dan weer wat geld dat je kan investeren in de renovatie van andere delen van je huis.

Plaats dikkere en stevigere ramen
Op een mooie tweede plaats, pronken je ramen wat betreft de plaats via waar warmte het best ontsnapt. Heel veel oude huizen hebben nog enkel glas. Dit vervang je het beste door dubbel of zelfs driedubbelglas. Dit houdt de warmte beter binnen (of buiten) en zorgt daarnaast ook weer voor extra geluidsisolatie. Dit laatste is heel handig als je naast een drukke baan woont. Daarnaast heb je ook de optie om te kiezen voor lage emissie ramen die voorzien zijn van een reflector langs de binnenkant om zo warmte binnen te houden. Volgens experts is dit de meest duurzame optie voor je ramen.

Vang het zonnetje op in je huis
Het plaatsen van zonnepanelen is nog steeds een heel goede zet wanneer je renoveert. Zonnepanelen kan je ook inschakelen voor warm water tijdens het douchen. Daarnaast is het heel eenvoudig om je epdm folie rondom je zonnepanelen te plaatsen. Laat dat je dus zeker en vast niet tegenhouden. Er zijn heel veel verschillende manieren om je huis te voorzien van duurzame oplossingen. Als je onze bovenstaande tips toepast, dan kom je al een heel eind.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.