Home > Renovatiewerken Vrije Basisschool Kantelberg in Sint-Kruis kroon op het werk van heel de school

Renovatiewerken Vrije Basisschool Kantelberg in Sint-Kruis kroon op het werk van heel de school

Geschreven op 16 maart 2022 om 14:47 door Mario De Wilde

Binnenkort worden de renovatiewerken in de lagere afdeling van de Vrije Basisschool Kantelberg afgerond. Het resultaat is niet minnetjes en iets waar men behoorlijk fier op mag zijn: vier nieuwe klassen, een nieuw sanitair blok en een nieuwe opvangruimte. Intussen zijn de vier ultramoderne klaslokalen voor het eerste en tweede leerjaar al in gebruik genomen. Ze staan naast mekaar in één gebouw en zijn ook virtueel verbonden met elkaar. Tussen de lokalen werden brede tussendeuren voorzien zodat leerkrachten de ruimte groter of kleiner kunnen maken naargelang de noden van de les en de groep. De link tussen die lokalen maakt het makkelijk om aan co-teaching, teamteaching of differentiatie te doen. Leerkrachten kunnen werken met homogene of heterogene groepen, ze kunnen apart of samen les geven naargelang de noden.

De klasdeuren geven rechtstreeks toegang tot de speelplaats zodat er een buitenklassen kunnen worden voorzien. We voorzien veel lichtinval en weloverwogen kleurgebruik wat bijdraagt aan de concentratie, energie of creativiteit. De ICT-voorzieningen die werden voorzien zijn uitstekend voor het digitaal onderwijs van de 21e eeuw. De vernieuwde opvang is ondertussen ook in gebruik genomen. De opvangruimte is veel groter geworden en tevens voorzien van een geluidsdempend plafond. Kinderen kunnen in ideale omstandigheden opgevangen worden voor en na de schooluren. Een heel modern sanitair blok is ondertussen ook al in gebruik genomen. Daarbij ook nog een nieuwe directie-en administratieve ruimte, een nieuwe ontvangstruimte en een nieuwe polyvalente vergaderruimte. De directie- en administratieve ruimte verhuist binnenkort naar gerenoveerde ruimtes. Naast de bureau van de directeur komt een polyvalente vergaderruimte. Er wordt tevens een mooie ontvangstruimte voorzien bij de bureau van de directie.

Energiebesparende maatregelen
Bedoeling was om een kwaliteitsvol, duurzaam en functioneel schoolgebouw te realiseren. Er worden dan ook heel wat energiebesparende maatregelen genomen denk maar aan de installatie van zonnepanelen, het investeren in isolatiematerialen of milieuvriendelijke voorzieningen zoals ledverlichting.
. troeven van vrije basisschool Kantelberg
• Oase van groen
• Opvang van 7u tot 19 u
• Slaapklas
• Ruim aanbod naschoolse activiteiten
• Familiaal karakter
• Begeleide huiswerkklassen
• Techniek-STEAM
• Sterk in ouderbetrokkenheid
• Brede zorgwerking
• Initiatie Frans vanaf de kleuterklas
• Muziekatelier en kinderkoor
• Digitale middelen: chromebooks, ipads, digiborden, …

Alvast een proficiat aan de directie, medewerkers en alle aannemers en werklui die deze realisatie voor hun rekening namen.

Op de foto directie en medewerkers en enkele leerlingen die uiteindelijk ook mee van de voordelen van de renovatiewerken zullen genieten

2 reacties

Karine
Geschreven op 2022-03-16 17:21:09
Super renovatie. Wat een troef voor de school!
De Rock Carlos
Geschreven op 2022-03-16 15:26:09
Prima artikel en degelijke info 👍👍

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.