Home > Religieuze tegenstellingen kunnen ons verrijken: Prakash Goossens te gast bij Davidsfonds Knokke

Religieuze tegenstellingen kunnen ons verrijken: Prakash Goossens te gast bij Davidsfonds Knokke

Geschreven op 8 maart 2022 om 19:16 door Mario De Wilde

Volgende week donderdag 17 maart om 20 u. is niemand minder dan Prakash Goossens te gast bij Davidsfonds Knokke in de samenwerking Volksontwikkeling Knokke-Heist (Cultuursmakers en Davidsfonds) in het Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist.

CST en mondmasker zijn niet meer verplicht. Reservatie is noodzakelijk via het Cultuurcentrum. Vrije zit. Het maximum aantal deelnemers werd opgetrokken tot 400, de volle capaciteit van de zaal. Info: Annie Poissonnier – voorzitster Davidsfonds Knokke – annie.poissonnier@gmail.com – 0474 291968 – http://www.davidsfondsknokke.be – Dominiek Segaert – voorzitter Volksontwikkeling/vtbKultuur Knokke-Heist – dominiek.segaert@skynet.be – 0479 691865 – Knokke-Heist – Cultuursmakers

“India, het land van de Ganges met meer dan één miljard inwoners. Koeien zijn er heilig zijn en grootsteden worden door slums omringd. Ook het land van harmonie en vredelievendheid, ondanks de enorme verschillen. India staat in het Westen vooral bekend als het land van spiritualiteit. Tegelijkertijd hebben vele Westerlingen na een eerste kennismaking met het hindoeïsme, boeddhisme, sikhisme en jainisme – vier religies die op het Indische subcontinent ontstonden – het gevoel dat deze religies moeilijk te bevatten zijn.

India probeert haar plaats in te nemen in de nieuwe wereldorde. De uitwassen van het kastenstelsel zorgen voor sociale ongelijkheid en onrechtvaardigheid. Onvermijdelijke tegenstellingen kenmerken er de samenleving. Toch primeert in India uiteindelijk de nationale eenheid ondanks de politieke, economische en sociaal-culturele diversiteit. Prakash Goossens kadert die tegenstellingen in een politiek-maatschappelijk kader en maakt verbindingen met de Europese beschaving en gaat in op vragen van het publiek. Hij is een Belg van Indische origine (geboren in Zuid-India in de deelstaat Kerala), werd geadopteerd toen hij 8 jaar was en groeide op in Turnhout. Hij studeerde Rechten en Internationale Politiek aan de K.U.B en aan de KUL. Hij vervolledigde zijn studies aan de Université de Robert Schuman te Straatsburg en aan de Université Catholique de Louvain. Na zijn studies doorliep hij stages bij de Europese Unie en bij de Verenigde Naties. Hij werkte als juridisch adviseur bij de koepelorganisatie van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen en als internationale Vertegenwoordiger bij Fracarita International. In die functie reist hij regelmatig naar India. Momenteel werkt hij als Algemeen Directeur van de Stichting Zusters Kindsheid Jesu (Oostakker). Hij is ook lid van de RvB van Orbit vzw en van Davidsfonds Academie en van Stichting Vlamingen in de Wereld. Tevens is hij oprichter en voorzitter van “Side by Side India”, een vereniging opgericht door Indische geadopteerden die naar India reisden en terugkwamen met het plan om via concrete projecten een oplossing te bieden aan de noden in India.

Losse kaartjes: 9 EURO – 7 EURO voor leden Davidsfonds, Cultuursmakers, studenten, Uit-pas.
De avond is volledig gratis voor houders van het abonnement Volksontwikkeling Knokke-Heist 2021-2022.

Foto Prakash Goossens (C)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.