Home > Relaxzetels zeer populair, maar consument is kritisch op de prijs

Relaxzetels zeer populair, maar consument is kritisch op de prijs

Geschreven op 10 september 2023 om 07:29 door Mario De Wilde

De aanschaf van een relaxzetel wordt steeds populairder. Tegelijk zien we ook dat consumenten kritisch blijven op de prijs. Ze vergelijken vaker de prijzen van dergelijke luxe zitmeubelen met elkaar en laten zich voor de aanschaf bij voorkeur uitgebreid informeren. Dat is ook goed, want zo’n meubelstuk schaf je niet dagelijks aan. Omdat het veelal maatwerk betreft, is het van belang om precies de juiste keuzes te maken.

Dat meer en meer mensen op zoek gaan naar luxe zitcomfort is niet vreemd. Op de eerste plaats stijgt de levensverwachting van onze inwoners nog altijd. Bovendien kampen we al geruime tijd met een capaciteitsgebrek in de zorgsector, waardoor senioren tot op steeds hogere leeftijd zelfstandig moeten blijven wonen. Direct na de COVID-uitbraak zagen we al dat zorginstellingen hun aanbod gingen inkrimpen om de werkdruk te verlichten. Overigens gebeurde er nog iets opvallends door die COVID-situatie. Doordat veel werkende mensen noodgedwongen thuis kwamen te zitten, beseften ze eens te meer hoe belangrijk het is om in je eigen huis comfortabel te kunnen zitten. Met een relaxzetel binnen handbereik is het goed geregeld, er werden dan ook heel wat van deze meubels besteld. Ze zijn er in allerlei uitvoeringen en prijsklassen, variërend van een eenvoudig lederen basismodel tot aan een exemplaar met volledige elektronische bediening.

Maatwerk

Ultiem zitcomfort maakt het mogelijk om je geheel te kunnen ontspannen. En die ontspanning heeft iedereen nodig. Waar senioren vaak kiezen voor een sta-op-zetel om eenvoudiger te kunnen opstaan, is een relaxzetel eigenlijk voor iedereen een aanrader, ongeacht de leeftijd. We spreken van een relaxzetel wanneer het een fauteuil betreft met minimaal één handmatige of elektrische comfortfuncties. Dat kan een kantelbare voetensteun zijn, of een verstelbare rugleuning. Doorgaans zijn alle modellen zowel in een handbediende als een elektrisch bediende versie te leveren. Het is wel belangrijk dat de zithoogte en -diepte exact op de gebruiker zijn afgestemd. Alleen dan kun je het gevoel van ultieme ontspanning bereiken.

Prijsstelling

Uit onderzoeken blijkt dat consumenten in een jaar tijd gemiddeld zo’n 700 euro besteden aan meubels. De aanschaf van een relaxzetel weegt natuurlijk wel fors in zo’n budget, daarom is men doorgaans zeer kritisch op de prijs. Men moet echter niet uit het oog verliezen dat goed zitcomfort essentieel is voor een goede zithouding en dus ook voor een goede gezondheid. Immers, een goede gezondheid is in feite onbetaalbaar.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.