Home > Reiswijs: wat dacht je ervan om een stukje authentiek Sicilië te ontdekken

Reiswijs: wat dacht je ervan om een stukje authentiek Sicilië te ontdekken

Geschreven op 17 januari 2022 om 18:25 door Mario De Wilde

We mogen (oef) weer stilaan maar zeker aan een reiskoffer, vliegtuigtickets en exotische verblijven dromen. We willen onze lezers alvast een handje helpen met deze rubriek ‘Reiswijs’. We starten met ons zopas geboekte reis van de Brugse touroperator Imagine Travel.

Sicilië, een eiland aan de tip van de Italiaanse laars heeft onmiskenbaar een Zuiderse en authentieke aantrekkingskracht. Het eiland is iets kleine dan België maar heeft wel bijna 1000km kustlijn.

Om het eiland te ontdekken hebben wij drie regio’s aangestipt: uiteraard de regio in het Noorden rond Palermo, in het Zuid-Westen (Agrigento) en in het Oosten rond de Etna. Na amper een goede twee uurtjes vliegen uit Brussel landen we in Palermo, pikken de huurwagen op aan de luchthaven en rijden direct door naar Castelvetrano aan de Zuidkust. Op nauwelijk tien kilometer van de kust logeren we in Casa di Latomie. Italië heeft een keten van landelijke hotels waarbij meestal oude landerijen omgevormd zijn tot lokale B&B’s met telkens 10 à 15 kamers. Kleinschaligheid troef dus. Casa di Latomie ligt in een oase van rust te midden een uitgestrekte olijfboomgaard. In deze verblijven werkt men zo veel als mogelijk met uitgelezen streekproducten en is het dan ook ten zeerste aan te raden om de lekkere en pure keuken uit te proberen. Dit verblijf is een ideale uitvalsbasis om de volledige Westkust af te rijden, langs o.a. de zoutpannen in de buurt van Trappani. Op slechts enkele kilometers van het verblijf ligt de historische site van Selinunte met de schitterende tempel van deze oud-Griekse stad.

Na drie fantastische en zonovergoten dagen in deze regio rijden we naar de Oostkust en de regio van de Etna. Onderweg houden we halt aan een andere indrukwekkende site in Agrigento. Deze “ vallei van de tempels “ heeft nog heel veel zeer goed bewaarde tempels op een totale oppervlakte van 13 km². Een mooie maar fikse wandeling is nodig om heel de site te ontdekken. Om de Noord-Oost kant van het eiland te ontdekken verblijven we in het Edoné Sicilian country house. Terug een agritourismo verblijf lang de Noord-Oost flank van de Etna en op amper 5 km van de Alcantara kloof. Uiteraard maken we hier een uitstap naar deze kloof. Onze tieners kiezen hier voor de spectaculaire bodyrafting doorheen de kloof, de ouders kiezen voor de meer voorzichtige aanpak met een wandeling in de kloof door de snelstromende rivier. De Etna ‘beklimmen’ we met een combinatie van de kabellift, een 4×4 bus en het laatste stukje te voet. Een grijs, stoffig on-aards landschap met een rookpluim dit uit de top opstijgt aan de ene kant en mooie vergezichten over de kust langs de andere zijde. Uiteraard genieten we elke avond terug van de lokale keuken: in de agritourismo laten we ons elke avond verrassen van de lokale producten van de streek met bijhorend lokale streekwijnen.

We rijden langs de Noordkust terug richting Palermo en verblijven er nog twee dagen om te luieren aan het strand. In de zomer genieten we er van de aangename 30° en van de Italiaanse ijsjes en terrasjes het levendige Palermo. In 10 dagen hebben we een heel groot stuk van het eiland kunnen ontdekken, een variatie aan kunst en cultuur, natuur en avontuur, een heerlijke gastronomie en elke dag een mooie blauwe hemel. Kortom, de ideale vakantie.

Deze reis is gemaakt in samenwerking met ImagineTravel. Meer info op imaginetravel.be of bij uw vertrouwde reisagent.

 

2 reacties

Mike Duron uit Varsenare
Geschreven op 2022-01-18 14:02:14
Op welk adres zit Imagine? Mike Duron uit Varsenare
Arséne Lacroix uit Knokke-Heist
Geschreven op 2022-01-18 12:38:16
We hebben twee jaar geleden in deze regio een vijfdaagse reis gedaan en ik kan het echt, maar dan ook echt iedereen (tweetjes of met een groep of familie) van harte aanbevelen. Mooi en typerend geschreven. Arséne Lacroix uit Knokke-Heist

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.